Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan zich opmaken voor opnieuw lastige uitwedstrijd

27 maart 2019 22:22

In de strijd om de derde plek wacht zondag voor Feyenoord een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer zes van de Eredivisie. De Utrechtenaren hebben een achterstand van zeven punten op Feyenoord, dus indien de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onderuit gaat, zou het ook langzaam druk vanuit Utrecht gaan voelen. Feyenoord kan zich voorbereiden op een moeilijke wedstrijd, omdat het al bijna vier maanden geen uitwedstrijd meer heeft gewonnen.

De wedstrijd van zondag zal de 49e keer worden dat beide ploegen elkaar in Utrecht treffen voor de competitie en Feyenoord heeft het vaak lastig in de Domstad. 21 wedstrijden werden in winst omgezet, maar 16 keer kende het duel geen winnaar en 11 keer wist Utrecht de punten in eigen huis te houden.

De grootste overwinning van Feyenoord is 0-4 en dat werd in de seizoenen 1972/1973, 1973/1974 en 2010/2011 behaald. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel. Een merkwaardige statistiek is dat begin jaren '90 het duel vier jaar op rij eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Voor Jens Toornstra en Yassin Ayoub wordt het een weerzien met hun oude club. Feyenoord kocht in 2014 Toornstra van FC Utrecht, terwijl Ayoub afgelopen zomer transfervrij de overstap maakte. Simon Gustafson speelt sinds dit seizoen juist voor FC Utrecht.




Tags

utrecht ayoub toornstra bronckhorst eredivisie gustafson simon utrechtenaren voorbereiden weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda