Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord gelijk tegen Vitesse na op en neer gaande wedstrijd


Tijdstip
10 maart 2019
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord gelijk tegen Vitesse na op en neer gaande wedstrijd; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord gelijk tegen Vitesse na op en neer gaande wedstrijd

Het is Feyenoord niet gelukt om de uitwedstrijd tegen Vitesse te winnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde in Arnhem met 1-1 gelijk. In blessuretijd van de eerste helft maakte Orkun Kökcü de enige treffer van Feyenoord.

Noodgedwongen moest Giovanni van Bronckhorst wijzigingen doorvoeren in zijn team. Kenneth Vermeer bleek nog niet hersteld te zijn, terwijl Tonny Vilhena na de bekerwedstrijd tegen Excelsior twee seizoenen geleden voor de tweede keer in zijn carrière een wedstrijd vanwege een blessure moest missen. Joris Delle en Orkun Kökcü waren hun vervangers.

Feyenoord maakte in de eerste helft een goede indruk. De beste kansen waren voor de Rotterdammers en met name voor Robin van Persie. Het lukte de aanvoerder van Feyenoord echter steeds niet om de bal ook in het doel te krijgen. Vitesse wist er aanvallend nauwelijks iets tegenover te stellen, waardoor het duel leek af te stevenen op een 0-0 ruststand.

In blessuretijd zette Feyenoord echter nogmaals aan. Na een goede actie van Sam Larsson kwam de bal bij Van Persie en hij legde terug op Orkun Kökcü. De jonge middenvelder krulde de bal vervolgens laag in de verre hoek en zorgde daarmee voor de voorsprong.

Feyenoord kwam echter heel zwak uit de kleedkamer. Anderhalve minuut na het begin van de tweede helft was het alweer gelijk toen de defensie een zwakke indruk maakte bij een snelle aanval van Vitesse. Cuco Martina probeerde de bal weg te werken, maar ongelukkig ging zijn bal tegen aanvaller Dauda aan, waardoor het weer 1-1 stond.

Wat volgde was een wedstrijd die op en neer ging. Fases waarin Vitesse de sterkste ploeg was, maar zeker ook fases waarin Feyenoord het meeste recht op de voorsprong had. Vooral toen met Nicolai Jørgensen in plaats van de moegestreden Kökcü een extra aanvaller in de ploeg kwam, drong Feyenoord weer met regelmaat aan.

Een kopbal van Jan-Arie van der Heijden ging in de absolute slotfase nog tegen de lat en de rebound van Robin van Persie ging net over. Ook Vitesse kwam nog een paar keer in de buurt van het doel, maar de schoten van de Arnhemmers vormden geen groot gevaar voor Joris Delle. Daardoor eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel en is het inmiddels al meer dan drie maanden geleden dat de ploeg voor het laatst een uitwedstrijd wist te winnen. FC Emmen was op 9 december de laatste ploeg die buitenshuis werd verslagen.


Robin van Persie: 'Aan het einde ging het over en weer'

In gesprek met Fox Sports vond Robin van Persie het lastig te zeggen of het resultaat tegen Vitesse een juist beeld van de wedstrijd gaf. "In de eerste helft speelden we wel goed, maar laten we ze kort in de tweede helft terug komen", aldus Van Persie. "Aan het einde ging het over en weer. Zij hebben kansen gehad, maar wij ook volop. Dus ik weet het niet."

Wat er mis ging bij de gelijkmaker kon hij niet zeggen. "Daarvoor moet ik het terugzien. Ik heb het nog niet terug gezien. Het ging allemaal snel", zo gaf hij aan.


Giovanni van Bronckhorst: "We verdienen om hier te winnen, we belonen onszelf alleen niet"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: 'We verdienen om hier te winnen, we belonen onszelf alleen niet'

Giovanni van Bronckhorst gaf in gesprek met Fox Sports aan een dubbel gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Vitesse. "We speelden de eerste helft hier uitstekend. We konden heel goed onder de druk van Vitesse spelen. We creëerden heel veel mogelijkheden om de score te openen. Dat doe je gelukkig vlak voor rust. Je gaat zo verdiend de rust in", aldus Van Bronckhorst. "In het eerste kwartier, twintig minuten van de tweede helft maakten we het onszelf moeilijk. We kregen te snel de goal tegen."

Van Bronckhorst ging verder: "In de laatste fase pakken we het weer op. In de tweede helft kregen we ook veel mogelijkheden om te scoren. Veel kansen net niet. In de laatste tien minuten kan het beide kanten opvallen."

De trainer van Feyenoord vond het lastig aan te geven wat er mis ging bij de tegentreffer. "Ik heb het nog niet terug gezien, maar hij valt te makkelijk", zo gaf hij aan. "De bal werd in de rug van Ridgeciano weggestoken en daarna kwam een snelle voorzet. Dat verwachtten we achterin niet, waardoor we te veel ruimte lieten tussen Joris en de laatste lijn. De bal kwam er precies tussen. Je ziet dat er een beetje twijfel was bij Joris en de verdedigers."

Van Bronckhorst was tevreden over het spel van het middenveld. "Met name Jens en Jordy waren belangrijk in balbezit van Vitesse. Dat hebben we goed gespeeld. Bij balbezit van ons zie je dat Orkun heel goed tussen de linies kan spelen", zei hij daarover. "Hij was altijd aanspeelbaar en was vaak in zijn aanname al naar voren. Hij speelde hem uitstekend weg en maakte ook een hele goede goal. In de tweede helft zag je wel dat hij moe werd en gaf hij ook aan dat hij gewisseld wilde worden."

Uiteindelijk was Van Bronckhorst wel ontevreden over de manier waarop de tegentreffer viel. "Dat is iets wat niet zo mag op dit niveau en zeker niet net na de rust en je zoveel energie in de wedstrijd hebt gestopt. Dan geef je hem zo weg", aldus Van Bronckhorst. "Daar tegenover staan een hele hoop positieve dingen. We spelen een hele goede wedstrijd en verdienen om te winnen. We belonen onszelf alleen niet met het aantal mogelijkheden dat we hebben gecreëerd."


Orkun Kökcü: 'Een beetje gemengd gevoel omdat we niet de drie punten meenemen'

Orkun Kökcü was tevreden over zijn eigen spel tegen Vitesse. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Ik heb wel een goed gevoel. Alleen wel een beetje gemengd omdat we niet de drie punten meenemen", aldus Kökcü. "Ik zou het niet weten hoe dat komt. We begonnen heel goed tot aan de tweede helft. In de tweede helft had je één slordig momentje en dan staat het 1-1. Het gaat dan een beetje minder, maar daarna zetten we ons daar overheen. Helaas is de tweede goal alleen niet gevallen."

De samenwerking op het middenveld ging ook goed vond hij. "We hebben er twee dagen op getraind. Het was wel duidelijk en dat was ook wel te zien op het veld. Het liep wel aardig", zo gaf hij aan.

De middenvelder kreeg nog de vraag of zijn familie er ook bij was in Arnhem. "Altijd. Mijn ouders zijn er altijd bij. Ze waren op de tribune", zei hij daarop.


Jordy Clasie: 'Wij zijn Feyenoord en we moeten gewoon derde worden'

Jordy Clasie geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat het niet ter zake doet of de strijd om de derde plek wel leeft binnen de club. "Wij zijn Feyenoord en we moeten gewoon derde worden", aldus Clasie. "Om de titel kunnen we niet meer strijden, we moeten plek drie veiligstellen. En dat laten we ook tegen Vitesse weer na. De eerste helft verliep redelijk, maar na de pauze waren we het een tijd kwijt. Pas in de slotfase kregen we zelf nog mooie kansen."

Vitesse kwam al snel in de tweede helft op gelijke hoogte. "We geven die goal weg, dat overkwam ons ook tegen Ajax in de halve finale van het bekertoernooi", zo geef hij aan. "Als wij op voorsprong blijven staan tegen Vitesse, komt er ruimte. Dat was ideaal geweest, maar dat gaven we zomaar weg. En dus moet je blijven strijden om plek drie."

Of hij volgend seizoen zelf bij Feyenoord speelt is niet duidelijk. Clasie wordt dit seizoen gehuurd van Southampton en heeft bij de Engelse club nog een contract voor een jaar. Daarnaast is het de vraag of Jaap Stam met hem verder wil. "Er komt straks wel een moment dat er gesproken kan worden over de toekomst", zegt hij daarover. "We hebben te maken met meer partijen. Dan moet alles passen, het is afwachten."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Orkun Kökcü ('45)
Goal
1-1 Dauda ('47)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('35)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Orkun KökcüJens ToornstraJordy Clasie


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenCuco MartinaJeremiah St. Juste


Joris Delle

Wissels:

'69 Eric Botteghin voor Jeremiah St. Juste
'76 Nicolai Jørgensen voor Orkun Kökcü


Opstelling Vitesse

LinssenDauda


ButtnerFoorBeroOdegaard


ClarkVan der WerffDoekhiKaravaev


Eduardo

Wissels:

'46 Serero voor Foor
'62 Buitink voor Dauda
'80 Gong voor Buttner


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Joris Delle (25 -> 5,0)
2. Orkun Kökcü (16 -> 4,0)
3. Sam Larsson (12 -> 3,0)
4. Robin van Persie (10 -> 2,0)
5. Ridgeciano Haps (6 -> 0,5)
5. Jan-Arie Van der Heijden (6 -> 0,5)
7. Steven Berghuis (3 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Sven van Beek (0 -> 0,0)
8. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
8. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
8. Tonny Trindade de Vilhena (0 -> 0,0)
8. Renato Tapia (0 -> 0,0)
8. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
8. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
8. Dylan Vente (0 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
8. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
8. Cheick Touré (0 -> 0,0)
8. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
8. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
8. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
8. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
8. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
8. Wouter Burger (0 -> 0,0)
8. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
van Persie op tien uit tegen Vitesse. Als dat waar is, kun je de 0 punten alvast opschrijven.
+1/-1

4 jaar geleden
Nu opeens weer kokcu. En staat boven nico en ayoupie. Die krijgen pas een kans bij een griepepidemie binnen de selectie. Zwolle come on minimaal gelijk.
+1/-1

4 jaar geleden
Gio.....Nicolai en Robin gaat niet!!!!!!!!!!!!!!Toch doe je het en daarna was het alleen Vitesse dat de klok sloeg
+2/-0

4 jaar geleden
Het was best een aardig potje hoor, ging lekker op en neer. Gelukkig had Gio een talent opgesteld i.p.v. een prutser als Ayoub.
Hij had die Martina natuurlijk niet op moeten stellen, want wat een aanfluiting is dat toch! Had natuurlijk nooit gehaald mogen worden.

Maar ach derde worden we toch wel! ;)
+1/-1