Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord heeft het vaak lastig op bezoek bij Vitesse

8 maart 2019 16:56

Voor Feyenoord wacht zondag een uitwedstrijd tegen Vitesse. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de derde plek, omdat de Arnhemmers een van de concurrenten zijn voor de plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op Europees voetbal. Het verschil tussen Feyenoord en Vitesse op de ranglijst is zeven punten met nog tien wedstrijden te spelen.

De wedstrijd van zondag zal de 35e keer worden dat beide ploegen in Arnhem elkaar treffen voor de competitie. De resultaten voor Feyenoord zijn erg wisselend. Tot nu toe werd er twaalf keer gewonnen en werd er veertien keer gelijk gespeeld. Acht keer bleek Vitesse de sterkste ploeg. De grootste overwinning in Arnhem werd in het seizoen 2011/2012 behaald. Feyenoord won toen met 0-4 door twee doelpunten van John Guidetti en treffers van Jordy Clasie en Sekou Cissé. Het doelpunt van Cissé was bovendien een jubileumtreffer, omdat dat toen het 4000e doelpunt van Feyenoord in de Eredivisie was.

Vorig seizoen werd nog met 3-1 verloren in het Gelredome. Dankzij Tonny Vilhena kwam Feyenoord nog wel op voorsprong, maar mede door rode kaarten van Bilal Başacıkoğlu en Tyrell Malacia bleven de punten toch in Arnhem. Eerder dit seizoen wist Feyenoord in De Kuip nog met 2-1 te winnen van Vitesse. Robin van Persie scoorde vlak voor tijd de winnende treffer, maar in blessuretijd kreeg de aanvoerder van Feyenoord een directe rode kaart. Van Persie werd uiteindelijk echter niet geschorst, omdat Feyenoord met succes in beroep ging tegen de straf en de tuchtcommissie van de KNVB sprak de aanvaller vrij.

Voor Jan-Arie van der Heijden zal het een speciale wedstrijd worden, omdat hij van 2011 tot 2015 onder contract stond bij Vitesse. In het shirt van de Arnhemmers kwam hij uiteindelijk tot 123 competitiewedstrijden, waarna hij de overstap maakte naar Feyenoord.




Tags

vitesse arnhem arnhemmers cisse persie basac beroep bilal clasie eredivisie gelredome guidetti heijden jubileumtreffer knvb koglu kuip malacia tuchtcommissie tyrell vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg