Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenTeleurstellend Feyenoord verliest door eigen doelpunt Van Beek in Groningen


Tijdstip
17 februari 2019
Stadion
Hitachi Capital Mobility Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Teleurstellend Feyenoord verliest door eigen doelpunt Van Beek in Groningen

Feyenoord heeft ook de derde uitwedstrijd van 2019 verloren. Op bezoek bij FC Groningen werd het 1-0 voor de thuisploeg. Een knullig eigen doelpunt van Sven van Beek in de eerste helft bleek uiteindelijk de beslissing te zijn. Feyenoord stelde echter de hele wedstrijd teleur en mocht blij zijn dat het niet tegen een ruime nederlaag opliep.

Vanaf de start maakte Feyenoord een heel zwakke indruk. De thuisploeg kreeg de beste kansen, al was met name Sven van Beek het dichtst bij een doelpunt voor de Groningers. Een terugspeelbal van de verdediger kon door Kenneth Vermeer nog net met moeite van de lijn halen.

FC Groningen kreeg vervolgens nog een paar kansen, waarbij vooral de Japanner Doan dicht bij de openingstreffer was. Keer op keer wist Vermeer zijn doel schoon te houden. Dat was halverwege de eerste helft echter niet meer het geval toen Van Beek een voorzet van de Groningers in eigen doel werkte. In tegenstelling tot eerder had Vermeer nu geen kans meer om de bal te stoppen.

Feyenoord kon daar helemaal niets tegenover stellen. Alleen via een kopbal van Nicolai Jørgensen, die in plaats van Sam Larsson in de basis begon, kwam het enigszins in de buurt van een doelpunt.

De beste kansen bleven voor de Groningers. Keer op keer konden ze profiteren van grote fouten van Feyenoord. Ze leken alleen te vergeten om de trekker over te halen, waardoor Feyenoord tot het einde het geloof kon blijven houden in een resultaat. Omdat de ploeg echter helemaal niets wist te creëren kon FC Groningen eenvoudig overeind blijven en was de eerste nederlaag voor Feyenoord in Groningen sinds december 2011 een feit.


Sven van Beek: 'Dit was een van de slechtste wedstrijden van dit Feyenoord'

Sven van Beek was na de wedstrijd tegen FC Groningen in gesprek met Fox Sports niet te genieten. "Dit was een van de slechtste wedstrijden van dit Feyenoord. Het is Feyenoord onwaardig. Eigenlijk alles ging mis vandaag", aldus Van Beek. "Natuurlijk zijn er in de kleedkamer harde woorden gevallen. Maar iedereen weet dat het zo niet goed is en het zo niet verder kan. Maar het gebeurt."

De verdediger had geen verklaring waarom het tegen Groningen zo mis kon gaan. "Ik heb daar ook geen antwoord op. Uiteindelijk heeft het te maken met instelling", zo gaf hij aan. "Als je ziet hoe wij werden overlopen. Dat kan gewoon niet. Wat ik zeg: Feyenoord onwaardig."

Van Beek maakte met een eigen goal uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. "Het was een heel lullig moment. Maar als ik hem niet aanraak, zit hij ook", zei hij daarover. "Ik kon er verder weinig aan doen. Moet ik hem dan laten gaan? Dan schiet hij hem ook binnen."

Voor de verdediger van Feyenoord was het zijn zesde eigen doelpunt in de Eredivisie. "Dat klopt. Maar als je ze alle zes gaat nakijken, kan ik er zeker aan drie niets doen", aldus Van Beek. "We kunnen er wel lacherig over gaan doen, maar ik vind het niet zo om te lachen eerlijk gezegd. Het is al pijnlijk genoeg."


[video] Jordy Clasie na Groningen-Feyenoord: 'Pijnlijk, maar het is een feit'


Giovanni van Bronckhorst: 'Vanaf minuut één zaten we niet in de wedstrijd'

In gesprek met Fox Sports was Giovanni van Bronckhorst het eens dat dit de slechtste wedstrijd van Feyenoord van dit seizoen was. "Ik denk dat wij vandaag vanaf minuut één niet in de wedstrijd zaten. We hebben dat nooit gehad", aldus Van Bronckhorst. "Het is dat FC Groningen de 1-0 niet weet uit te breiden, waardoor we op het laatst nog misschien door een tegendoelpunt nog een puntje mee hadden kunnen nemen. Maar dat was niet verdiend geweest als je het veldspel ziet."

De trainer van Feyenoord kreeg de vraag of hij een verklaring had voor het slechte spel. "We namen veel te veel risico in het begin. Kenneth haalde nog een keer een bal van de lijn. Je moet dan wat opportunisticher gaan spelen en de duels gaan maken, maar ook in de duels waren wij de onderliggende partij", zo gaf hij aan. "Er waren vandaag meerde dingen die niet goed waren bij ons. We waren niet vast aan de bal, we waren heel slordig. Ook bij het tegendoelpunt was er een controle van Jordy die niet goed was, waardoor de bal werd afgesnoept. Dat soort kleine dingen laat zien dat je niet in de wedstrijd zit. Dat hebben we niet weten om te draaien."

Van Bronckhorst vindt niet dat het een gebrek aan kwaliteit is bij Feyenoord. "Kwaliteit hebben we. Alleen de laatste uitwedstrijden hebben we het niet laten zien. Vandaag nog wel het slechtste", zei hij daarover. "Als je ons vandaag ziet, hebben we geen stappen genomen. Ook zeker niet de manier waarop. De voorwaarden om in ons spel te komen waren vandaag niet aanwezig."


[video] Kenneth Vermeer over Groningen-Feyenoord: 'Er was niet genoeg beweging'


Steven Berghuis: 'Het gaat bijna altijd heel moeizaam'

Steven Berghuis vond het in Groningen een heel frustrerende middag. "Het gaat bijna altijd heel moeizaam. Vooral in het voetbal. We vinden de vrije man niet en het gaat heel erg langzaam. Dan geef je elke tegenstander hoop", aldus Berghuis.

De aanvaller kreeg de vraag hoe dit in de ploeg moet veranderen. "Dat is geen vraag voor mij. Het is aan de trainer om iets te veranderen daarin. We moeten proberen om de dingen te doen die worden gevraagd, maar elke keer is het zo moeizaam", zo gaf hij aan. "Het is heel makkelijk om te zeggen als je niet goed voetbalt dat het ligt aan strijd en inzet. Dat is het niet. Het lijkt misschien zo, maar dat is het niet. Het loopt niet aan de bal, maar ook zonder de bal niet. We krijgen geen moment druk naar voren. Dan lijkt het zo."

Berghuis ziet het niet als een probleem bij alleen uitwedstrijden. "Als je onze wedstrijden ziet, hebben we het ook thuis dat het moeizaam gaat. We trekken hem dan wel over de streep", zei hij daarover. "Voor tegenstanders is het moeilijk om naar De Kuip te komen. Dat is gewoon heel anders. Maar als je de wedstrijden uit en thuis naast elkaar legt, zie je steeds dezelfde fouten terug komen."


Jordy Clasie: 'We hebben al veel slechte wedstrijden gespeeld, maar deze was een dieptepunt'

Ook Jordy Clasie kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of dit de slechtste wedstrijd van het seizoen was. "We hebben natuurlijk al heel veel slechte wedstrijden gespeeld, maar deze was een dieptepunt", aldus Clasie. "In de kleedkamer waren we natuurlijk boos op elkaar, maar verder was het heel erg stil. De trainer heeft natuurlijk wel een paar dingen gezegd over de wedstrijd, maar verder was het heel erg stil."

De ploeg maakte een heel apathische indruk volgens de middenvelder en het lukte in de wedstrijd niet om dat om te draaien "Vanaf minuut één zaten we niet in de wedstrijd en we zijn er geen moment in gekomen", zo gaf hij aan. "We hebben volgens mij één poging op doel gehad. Dit is ons nog nooit overkomen. Dat geeft wel aan hoe we vandaag hebben gespeeld."

Niemand kon de ploeg op sleeptouw nemen. "Van te voren hebben we natuurlijk een bepaalde speelwijze wat we wilden gaan spelen. Maar hoe we dat hebben uitgevoerd... Het begint bij de duels. In ieder duel word je afgetroefd. Je hebt vandaag dik verdiend verloren", zei hij daarover. "Ik zit zelf ook niet in de beste fase op dit moment en dat weet ik zelf ook. Het is heel lastig om te verklaren. Je doet je best. Dat is altijd zo. De ene wedstrijd komt er het er uit en de ander minder. Het is duidelijk dat ik nu in een mindere fase zit."


[video] 'Gio' over FC Groningen-Feyenoord (1-0): 'Punt was gezien veldspel niet terecht geweest'


Peter Boeve: 'Als je de ploeg tegen FC Groningen zag spelen dan was het wel heel armoedig'

De Telegraaf-rapporteur Peter Boeve constateerde in Groningen dat de thuisploeg veel beter was dan Feyenoord. "Het middenveld van Feyenoord werd overvleugeld. Tonny Vilhena verloor al z’n duels, Jens Toornstra heb ik nauwelijks gezien en het spel van Jordy Clasie vond ik al helemaal schrijnend", aldus Boeve. "Die jongen leed continu balverlies en was daarmee ook debet aan de tegengoal Op een gegeven moment ging hij de bal ophalen in de verdediging en schoot hem vervolgens uit. Ik had Clasie absoluut gewisseld."

Volgens Boeve presteerde de hele ploeg ondermaats. "Het lijkt wel of ze al hun kruit hebben verschoten in de wedstrijd tegen Ajax. Alsof daarmee het hele seizoen al goed is", zo gaf hij aan. "In de beker zullen ze dat kunstje moeten herhalen om nog kans te maken op een prijs. Giovanni van Bronckhorst heeft het in de afgelopen jaren geweldig gedaan bij Feyenoord en de club ook prijzen bezorgd, maar als je de ploeg tegen FC Groningen zag spelen dan was het wel heel armoedig."


Jens Toornstra: 'We hebben volgens mij één keer op doel geschoten, dat kan gewoon echt niet'

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaf Jens Toornstra aan dat het zo niet meer verder kan. "In de kleedkamer zeiden we het allemaal. Dit was wel echt de slechtste wedstrijd die wij hebben gespeeld dit seizoen. Dat is zorgwekkend. Heel zorgwekkend", aldus Toornstra. "We hebben het al zo vaak over de wisselvalligheid gehad, maar vandaag was het ver onder de maat. We hebben de hele wedstrijd in de fysieke duels niets in te brengen gehad. In balbezit was het heel slecht. We hebben zoveel ballen ingeleverd. We hebben volgens mij één keer op doel geschoten, dat kan gewoon echt niet."

De middenvelder verwacht dat de komende tegenstanders van Feyenoord ook allemaal volle bak gaan spelen al ze de afgelopen wedstrijden gezien hebben. "Ik heb mijn best gedaan, maar iedereen heeft onder de maat gespeeld. En ja, ik werd gewisseld, maar ik had ook een stijf bovenbeen. Dat was niet de reden dat ik zo slecht speelde hoor", zo gaf hij aan. "Het is voor ons ook een raadsel waarom we zo wisselvallig zijn. Tegen Excelsior was het ook niet goed, maar die wedstrijd hoefden we niet te verliezen. Vandaag tegen FC Groningen hebben we niets laten zien."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eigen doelpunt Sven van Beek ('26)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
20.259 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('61)

Opstelling Feyenoord

Jens ToornstraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieJordy Clasie


Calvin VerdonkCuco MartinaSven van BeekJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer

Wissels:

'54 Sam Larsson voor Jens Toornstra
'72 Yassin Ayoub voor Calvin Verdonk


Opstelling FC Groningen

MahiSierhuis


ZeefuikBrunsReisDoan


HandwerkerChabotMemisevicTe Wierik


Padt

Wissels:

'72 Bel Hassani voor Sierhuis
'81 Gladon voor Bruns
'88 El Hankouri voor Mahi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 3-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-1 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
10  3 1-2 (1-0)
11  3 1-2 (1-0)
12  3 1-3 (1-0)
13  3 3-1 (2-0)
14  3 1-2 (1-0)
15  3 1-2 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.24. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Kenneth Vermeer (35 -> 5,0)
2. Niemand (34 -> 4,0)
3. Jens Toornstra (7 -> 3,0)
4. Cheick Touré (2 -> 1,5)
4. Jordy Clasie (2 -> 1,5)
6. Steven Berghuis (1 -> 0,0)
6. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
6. Calvin Verdonk (1 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Tonny Trindade de Vilhena (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Robin van Persie (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
9. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Joris Delle (0 -> 0,0)
9. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Haps uitstekende aankoop. Daar hebben we wat aan (gehad)
+1/-1

4 jaar geleden
Helaas,weer de ''bovenliggende'' partij te zijn geweest,door een eigen goal te kakken gezet te worden.Echter,wat is dit Feyenoord ziek,niet om aan te gluren,totaal geen vermogen om er voetballend......er onderuit te komen.Veel hangt af door puur toeval en beetje geluk.Twee wedstrijden thuis je opladen tegen een wellicht betere opponent is dramatisch!!Gelukkig is er vanavond een docu over een rasspeler op NPO 1,dat wordt dan even genieten....Zijn naam hoef ik niet te noemen toch?Ja,beetje fan van hem ben ik best....
+2/-0

4 jaar geleden
Wat een geluk dat Groningen er niet nog een stuk of 6 maakt. Na 5 minuten kon je het al zien , Groningen veel agressiever - dezelfde felheid die Feyenoord wel had tegen Ajax - maar dan moet een trainer toch z,n aanvoerder naar de kant halen voor een andere instelling er in te pompen, maar nee, er gebeurt niets.
Dit is in feite het faillissement van het eens zo grote Feyenoord, triest maar het is niet anders en niemand is kennelijk van plan er ook maar iets aan te doen. M.v.Geel heeft de laatste paar jaar veel spelers gehaald die het niet hebben gehaald , allemaal onder de top maar het is toch volkomen zinloos om op deze wijze door te gaan. Hoe kan nou in godsnaam een niet voetbalman als de Jong z,n technisch directeur beoordelen, die niet eens weet of er lucht of zand in een bal zit, maar ook de raad van commissarissen is daartoe niet in staat. .En het druppelt maar door tot ook de laatste euro is verdampt.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Meer dan veelzeggend over het huidige beleid Japiojo3,het einde is nog niet in zicht.Dit treft elke Feyenoorder tot op het bot.Een drama om deze ooit zo mooie club te zien uitgroeien tot het lachertje van de Eredivisie!Werkelijk tot elke vezel doet enorm pijn!Oh ja,volgens de spelers hebben ze er alles aan gedaan,humor bestaat nog gelukkig...Ik noem het pure armoede....Godverdomme!Volgende week weer een uitje,een voorspelling lijkt me in deze situatie niet verantwoord....
+2/-0

4 jaar geleden
Hoe kan je nu weer beginnen met een Jorgensen in de spits en Toornstra aan de linkerkant
Dat mag je Gio wel aanrekenen,over Van Beek maar niet beginnen wat een stuntelaar is dat,laat Dikkie maar komen voor een jaar of twee en dan wachten op een trainer die wel wat kan neerzetten.
+2/-0

4 jaar geleden
Gio hou de eer aan je eigen en hou het voor gezien. Het spel is te triest voor woorden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor taktiek je voor ogen had deze wedstrijd. Ik heb alleen maar de spelers ergens rond zien dolen zonder dat duidelijk was wat de bedoeling was. Ik hoop dat je toch ook hebt gezien , dat toen je Ayoub inbracht er meer voetbal in de ploeg kwam. Maar dat is niet de eerste keer. Was trouwens tegen de Graafschap ook al. Maar ja laat die aar lekker op de bank verpieteren en gebruik Vilhena als je spelverdeler
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens,gooi Clasie er een keer uit die maakte de fout op het middenveld waardoor volgens mij het tegendoelpunt ontstond,maar nee laat maar staan ,tuurlijk de beste schippers staan aan wal maar dit is toch logica als je ziet wat er in het veld (niets) gebeurd dan rot je die luie donders op de bank en gooi Ayoub er een wedstrijd in en een jeugdspeler voor mij part waar wel vuur in zit,maar dit kan niet en er moet nu wat gebeuren gvd.
+1/-0

4 jaar geleden
Het was weer een drama!
Keeper: redelijk.
De verdediging was kut: die Martina voegt niks toe, Beekie deed maar wat en die St.Juste is een dure miskoop.
Het middenveld: Clasie lekker retour sturen, van Persie kan het niet meer belopen en Vilhena had het niet.
De aanval: Toornstra ....., Jorgensen zat dus terecht op de bank en Berghuis is al tijden uit vorm.
Wisselspelers: Larsson was blijkbaar zijn handtas kwijt en Ayoub deed ook maar wat.

Conclussie: Komen zwaar kwaliteit te kort en we kunnen zelf niets creëren. Het word volgend jaar een moeilijk jaar.
+2/-0

4 jaar geleden
Ramesoe, helemaal mee eens. Alles kan weg, Alleereerst Martin van Geel. Dan de rest.
Martina, who the fuck, wat een geweldenaar!
+2/-0