Transparent
Inloggen
Sluiten

Vaak wisselende resultaten in Groningen, maar al ruim zeven jaar ongeslagen

15 februari 2019 09:41

Zondag wacht voor Feyenoord een uitwedstrijd tegen FC Groningen, een wedstrijd waar Feyenoord vaak wisselende resultaten haalt. De Groningers zijn uitstekend uit de winterstop gekomen en hebben door drie overwinningen inmiddels de twaalfde plaats bereikt. Het verschil met nummer zestien Excelsior is echter nog steeds maar twee punten, waardoor FC Groningen vooral nog aan het vechten is tegen degradatie.

De wedstrijd van zondag zal de veertigste keer zijn dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar staan. Feyenoord wist tot nu toe veertien keer te winnen, dertien keer werd er verloren en twaalf keer eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste nederlaag is echter wel alweer ruim zeven jaar geleden. In oktober 2011 ging Feyenoord met maar liefst 6-0 onderuit, verreweg de grootste nederlaag tegen de Groningers in de clubhistorie.

De grootste overwinning in Groningen is 0-5. Dat werd voor het eerst in het seizoen 1992/1993 behaald. Feyenoord werd door die overwinning op 31 mei 1993 kampioen. Ook in het seizoen 2016/2017 wist Feyenoord met 0-5 te winnen. Mede dankzij drie doelpunten van Eljero Elia won Feyenoord toen de eerste wedstrijd van het seizoen en ging het direct aan kop. Die koppositie werd de rest van het seizoen niet meer afgegeven, zodat de vijftiende landstitel een feit was.

Voor Mo El Hankouri zal het een bijzonder weerzien worden. De vleugelaanvaller doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar vertrok vorige maand naar FC Groningen. Vorig weekend was hij nog beslissend door in blessuretijd tegen Vitesse voor de winnende treffer te zorgen. Ook FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft een verleden bij Feyenoord. Van 2006 tot 2009 stond hij onder contract in De Kuip en speelde hij 51 competitiewedstrijden. Eric Botteghin speelde van 2013 tot 2015 twee seizoenen bij FC Groningen, terwijl Orkun Kökcü in de jeugdopleiding van de Noorderlingen speelde. Op dertienjarige leeftijd maakte hij echter al de overstap naar Rotterdam.




Tags

groningen groningers afgegeven botteghin danny degradatie dertienjarige elia eljero excelsior hankouri kokcu kuip landstitel noorderlingen twaalfde veertigste verreweg vitesse weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer