Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord in laatste minuut onderuit tegen Excelsior


Tijdstip
3 februari 2019
Stadion
Van Donge & De Roo Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord in laatste minuut onderuit tegen Excelsior

Feyenoord heeft opnieuw niet weten te winnen op kunstgras. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst ging tegen Excelsior met 2-1 onderuit. Via Robin van Persie kwam het nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk ging het in de laatste minuut mis.

Feyenoord begon erg zwak aan de wedstrijd. Het tempo lag ontzettend laag, waardoor Excelsior probleemloos op de been kon blijven en eigenlijk geen kans wist te creëren tot aan de slotfase voor rust. Via Jens Toornstra en Robin van Persie werd de ploeg opeens gevaarlijk, maar doelpunten vielen er nog niet.

Na rust zette Feyenoord direct aan en bijna meteen was het via Steven Berghuis raak. Zijn schot ging echter op de paal, maar na een paar minuten was het alsnog raak. Robin van Persie kreeg de bal mee van verdediger Burnet en de aanvoerder kon vervolgens met een schot in de verre hoek simpel voor de openingstreffer zorgen.

Ondanks de voorsprong wist Feyenoord nauwelijks indruk te maken. Het was zelfs Excelsior dat op gelijke hoogte wist te komen en opnieuw maakte de defensie van Feyenoord een heel zwakke indruk. De thuisploeg kon probleemloos blijven combineren totdat de bal voor de voeten van Messaoud kwam. Hij kreeg de tijd om aan te nemen en vervolgens de 1-1 in het doel te schieten.

Giovanni van Bronckhorst koos er voor om in de slotfase alles of niets te gaan spelen en bracht Nicolai Jørgensen voor Jan-Arie van der Heijden. Die beslissing pakte echter helemaal verkeerd uit. Excelsior kreeg al enkele kansen om op voorsprong te komen en in de laatste minuut was het vervolgens raak toen invaller Van der Meer met een volley voor de 2-1 zorgde. De verdediger was een paar seconden eerder juist in de ploeg gekomen, maar ging mee naar voren en bezorgde Excelsior daarmee de overwinning.


Robin van Persie: 'Ik begrijp het ook niet meer'

In gesprek met Fox Sports had Robin van Persie geen verklaring voor de wedstrijd tegen Excelsior. "Ik begrijp het ook niet meer. Het is ongelofelijk dat je hier sowieso twee punten zou verspelen en dan nu drie. Dat is echt bizar", aldus Van Persie. "Je speelt vorige week zo'n goede wedstrijd. Ik weet het ook niet meer."

Met de mindset was niets mis volgens de aanvoerder. "De mindset was gewoon goed. We hebben een goede trainingsweek gehad. We hebben het er ook nog over gehad. De trainer heeft het er over gehad, ik heb het er over gehad met die gasten. Iedereen ging akkoord", zo gaf hij aan. "We speelden vorige week een fantastische wedstrijd. Daardoor had iedereen in Rotterdam een top week. Daar moet je dan wel een vervolg aangeven. We komen wel met 0-1 voor. Toen was er nog niks aan de hand. Maar de goals vallen wel veel te makkelijk."


[video] Jeremiah St. Juste over Excelsior-Feyenoord: 'Het is een groot verschil met vorige week'


Giovanni van Bronckhorst: 'Je moet er vanaf minuut één staan en dat deden we niet'

Giovanni van Bronckhorst was na afloop in gesprek met Fox Sports niet te spreken over zijn ploeg. "De mindset vond ik in de eerste helft in de zin van doen wat de wedstrijd vraagt niet optimaal. We hadden het tempo niet in de wedstrijd, waardoor de tegenstander heel makkelijk overeind bleef", aldus Van Bronckhorst. "Als we dat wel deden, werd het meteen gevaarlijk. Maar in de eerste helft hebben we geen grote kansen gekregen. In de tweede helft schroeven we het tempo op. Laten we de bal lopen en laten we Excelsior uit de positie lopen door snel te wisselen."

De trainer van Feyenoord ging verder. "In het eerste kwartier creëer je genoeg kansen om op voorsprong te komen en dat lukt uiteindelijk met Robin. Dan weet je dat je de tegenstander hebt waar je hem wil hebben met een 0-1 achterstand. Ze moeten dan uit hun organisatie lopen en er komt dan meer ruimte voor ons. In die fase moet je dan de 0-2 maken. Dat lukt dan niet. Je krijgt de 1-1 tegen en Excelsior kan dan heel compact gaan spelen."

Het contrast met de wedstrijd tegen Ajax was enorm. "Het gevoel is nu heel anders. Vorige week was een hele mooie wedstrijd. Dat telt vandaag niet. Je moet er vanaf minuut één weer staan en dat hebben we vandaag niet gedaan", zo gaf hij aan.


[video] Jens Toornstra na Excelsior-Feyenoord: 'Niet thuis gegeven'


Kenneth Vermeer: 'We hebben bijna geen kans gehad vandaag'

Kenneth Vermeer had geen verklaring wat er mis ging bij Feyenoord. "Het is moeilijk te verklaren. We spelen sowieso geen topwedstrijd", aldus Vermeer in gesprek met Fox Sports. "In de eerste helft was er weinig aan de hand. Het tempo moet wel omhoog, maar dat hadden we in de rust besproken. Je komt dan op 0-1, maar daar is alles mee gezegd. We hebben bijna geen kans gehad vandaag."

In de eindfase ging het bij Feyenoord helemaal mis. "Iedereen liep uit zijn positie. We wilden denk ik te graag voor de 1-2 gaan, maar die valt dan aan de andere kant", zo gaf hij aan. "Je probeert je verdediging wel neer te zetten. Je bent er mee bezig, maar het mocht niet zo zijn. Het enige wat ik kan doen is het zo goed mogelijk neer proberen te zetten. Ik had het gevoel dat er niet zo veel aan de hand was. We gaven ook niet zo veel kansen weg, maar we hadden geen tijd meer om het nog recht te zetten."

Over zijn eigen wedstrijd was de doelman redelijk tevreden. "Ik vond dat ik oké gespeeld had, maar daar koop ik niks voor. Ik heb liever dat ik een mindere wedstrijd speel, maar dat je wel de wedstrijd wint", zei hij daarover.


[video] Van Bronckhorst over Excelsior-Feyenoord: 'Speelden in veel te laag tempo'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-0)

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer


Opstelling Excelsior

BruinsEl HamdaouiEdwards


KoolwijkMessaoudSchouten


BurnetOude KotteMattheijHoremans


Damen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 2 2-3 (1-1)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 2-2 (1-1)
 2 0-2 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
10  2 2-4 (1-1)
11  2 1-3 (0-0)
12  2 2-3 (1-1)
13  2 2-3 (1-1)
14  2 0-0 (0-0)
15  2 1-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Kenneth Vermeer (34 -> 5,0)
2. Niemand (21 -> 4,0)
3. Robin van Persie (16 -> 3,0)
4. Tonny Trindade de Vilhena (6 -> 2,0)
5. Renato Tapia (5 -> 0,3)
5. Jens Toornstra (5 -> 0,3)
5. Eric Botteghin (5 -> 0,3)
8. Wouter Burger (3 -> 0,0)
9. Jeremiah St. Juste (2 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (2 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (2 -> 0,0)
12. Sven van Beek (1 -> 0,0)
12. Sam Larsson (1 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (1 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (1 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (1 -> 0,0)
12. Calvin Verdonk (1 -> 0,0)
19. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
19. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
19. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
19. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
19. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
19. Dylan Vente (0 -> 0,0)
19. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
19. Cheick Touré (0 -> 0,0)
19. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
19. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
19. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
19. Joris Delle (0 -> 0,0)
19. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Om je dood te schamen. Ook deze nederlaag kun je volledig op het conto van de trainer schrijven. Geen enkel tactisch benul in basisopstelling, in wissels, in tactisch spelplan... vervolgens geen enkel inzicht in wie er falen en hoe je een wedstrijd kunt omzetten in je voordeel. Schandalig.