Transparent
Inloggen
Sluiten

Een terugkeer voor Robin van Persie en Jordy Clasie bij hun oude club

1 februari 2019 08:40

Zondag wacht voor Feyenoord een uitwedstrijd bij het kleine broertje Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior was van 1997 tot 2005 de satellietclub van Feyenoord en daarna werkten beide clubs nog tien jaar samen. Sinds de laatste promotie naar de Eredivisie van Excelsior in 2015 is die samenwerking stopgezet.

Het zal voor Feyenoord de dertigste keer worden dat het in competitieverband een uitwedstrijd speelt tegen Excelsior. Tweeëntwintig keer wist het te winnen en zes keer werd er verloren. Het enige gelijkspel is al meer dan honderd jaar geleden, op 8 november 1913.

Ondanks dat Feyenoord ruim vijfenzeventig procent van de wedstrijden wist te winnen, verliepen de meeste wedstrijden wel moeizaam. Al werd er ook een paar keer een ruime overwinning geboekt. Zo won Feyenoord zowel in het seizoen 1972/1973 als in 1986/1987 met 1-6 en werd in 2002/2003 een 2-6 overwinning geboekt.

Afgelopen seizoen werd met 0-1 gewonnen, dankzij een vroeg doelpunt van Jean-Paul Boëtius. Een seizoen daarvoor kon Feyenoord tegen Excelsior de landstitel pakken, maar toen ging het mis voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. In een tijdsbestek van tien minuten kreeg Feyenoord in de tweede helft drie doelpunten tegen, waardoor met 3-0 verloren werd. Een week later kwam het tegen Heracles Almelo alsnog goed.

Voor Robin van Persie zal het een bijzonder weerzien worden. De aanvoerder van Feyenoord begon op vijfjarige leeftijd te voetballen bij Excelsior, waarna hij op zijn dertiende naar Feyenoord vertrok. In 2010 werd een tribune van de club vernoemd naar Van Persie, al werd deze week bekend dat een deel van de supporters van Excelsior een andere naam willen voor die tribune.

Ook voor Jordy Clasie is het duel bijzonder. Hij maakte als huurling van Feyenoord zijn debuut in het betaald voetbal bij Excelsior in het seizoen 2010/2011. Een jaar later debuteerde hij bij Feyenoord, uitgerekend in het uitduel tegen Excelsior.




Tags

excelsior persie clasie almelo boetius broertje bronckhorst dertigste eredivisie heracles landstitel promotie satellietclub stopgezet tweeentwintig verliepen vijfenzeventig weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot arsenal beelen bekerfinale geertruida gimenez hancko hoofdprijs kasperk kloese kokcu kuip madrid middenveldert minteh nieuwkoop sandler slot stengs sterkhouders szymanski timber ueda vervangers wehave wieffer willykment yoda zerrouki