Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord dankzij prachttreffers voorbij PEC Zwolle


Tijdstip
21 oktober 2018
Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord dankzij prachttreffers voorbij PEC Zwolle

Feyenoord heeft de aansluiting met de top weten te behouden. In de eigen Kuip was het simpelweg veel te sterk voor PEC Zwolle en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst won dan ook met 3-0. Voor rust kwamen Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen tot scoren, terwijl na rust ook Steven Berghuis een doelpunt wist te maken. De treffers van Clasie en Berghuis waren van grote schoonheid.

Feyenoord heeft de aansluiting met de top weten te behouden. In de eigen Kuip was het simpelweg veel te sterk voor PEC Zwolle en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst won dan ook met 3-0. Voor rust kwamen Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen tot scoren, terwijl na rust ook Steven Berghuis een doelpunt wist te maken.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was het heer en meester op het veld en het was ook eenrichtingsverkeer richting het doel van PEC Zwolle. Feyenoord kreeg al enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen en het leek ook wachten op de 1-0.

De voorsprong voor Feyenoord kwam er in de 18e minuut. Een corner van Feyenoord kon nog door de defensie van PEC Zwolle worden weggekopt, maar de bal kwam voor de voeten van Jordy Clasie. De middenvelder haalde direct uit en zijn schot ging van ruim vijfentwintig meter schitterend in het doel.

Feyenoord bleef aanvankelijk jagen op meer doelpunten, maar naarmate de eerste helft vorderde werd het spel steeds slordiger, waardoor PEC Zwolle er steeds vaker uit kon komen. Justin Bijlow moest enkele keren reddend optreden en een doelpunt voor Feyenoord leek er voorlopig niet in te zitten.

Die treffer kwam er vlak voor rust echter wel. Nicolai Jørgensen stond volledig vrij bij een corner en de Deense spits kon daardoor eenvoudig binnen koppen.

Na rust leek er een compleet andere ploeg in het veld te staan. Feyenoord was veel slordiger dan voor rust en het tempo ging hard omlaag. Bijlow moest meerdere malen aan de bak en Thomas Lam was met een schot op de lat ook dicht bij een treffer.

Met nog een kwartier te spelen was het echter Feyenoord dat opnieuw wist te scoren. Steven Berghuis schoot ruim buiten het strafschopgebied de bal langs doelman Van het Hart en besliste daarmee de wedstrijd.

Robin van Persie leek tien minuten voor tijd nog de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om ook te scoren toen scheidsrechter Siemen Mulder floot voor een strafschop. Terwijl de aanvoerder al klaar stond om te nemen, greep Björn Kuipers als VAR in. De overtreding op Tonny Vilhena bleek net buiten het strafschopgebied te zijn gemaakt, waardoor de strafschop werd veranderd in een vrije trap.

In de laatste minuten gebeurde er weinig meer in het duel, waardoor Feyenoord zonder grote problemen ook de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen winnend af wist te sluiten en zo de aansluiting bovenin wist te houden. Volgende week gaat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op bezoek in Amsterdam en kan bij winst de tweede plek in de competitie overnemen.


Kies nu jouw Man van de Wedstrijd!

Wie vond jij tegen PEC Zwolle de beste Feyenoorder? Ga naar Man van de Wedstrijd en breng ook jouw stem uit!


Jordy Clasie: 'We moeten het langer vol houden dan dat we vandaag gedaan hebben'

In gesprek met Fox Sports gaf Jordy Clasie aan dat er wederom een groot verschil was tussen beide helften. "We hebben het in dit seizoen al vaker zulke momenten gehad. Waarin we een dramatische eerste helft spelen en een goede tweede helft. Vandaag was dat precies andersom", aldus de middenvelder. "De tweede helft hebben we twintig, vijfentwintig minuten achter de bal aangelopen. We stonden niet goed, we konden geen druk meer zetten, terwijl we dat in het eerste half uur wel heel goed deden. We konden druk zetten en de vrije man tussen de linies vinden. We kwamen tot een hoop kansen. We begonnen scherp, dat hadden we ook afgesproken, maar dat moet je dan wel langer vol houden dan dat we vandaag gedaan hebben."

Clasie kreeg de vraag of er gemakzucht in de ploeg sloop omdat het al 2-0 stond en de wedstrijd in de tas was. "Je zegt altijd van niet, maar het kan wel altijd in een ploeg sluipen. Als het nog 0-0 staat, geef je toch iets meer gas. Dat is misschien normaal, maar dat mag niet gebeuren", zo gaf hij aan. "Al helemaal niet in de situatie waarin wij zitten. Je ziet wat er gebeurd. Voor hetzelfde geldt komt er de 2-1, een lucky goal of wat anders. Dan kun je het nog heel moeilijk krijgen en dat is iets voor ons om aan te werken."

De ploeg ging het duel in met de intentie om het gras op te vreten en een ruime overwinning te boeken een week voor de Klassieker. "Dat deden we ook in de eerste helft. Met name het eerste half uur vond ik ons heel erg goed spelen, maar daarna zakt het weg", zei hij daarover. "Dat is iets aan ons om daar beter mee om te gaan en daar tactisch beter te gaan staan als we het even moeilijk hebben."

Clasie blikte ook alvast vooruit op volgende week als in Amsterdam de Klassieker op het programma staat. "Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbal speelt. Eigenlijk het gemakzucht waar hun de wedstrijden mee winnen, daarin hebben wij het wat moeilijker de laatste weken", aldus de middenvelder. "Maar het is een wedstrijd op zich. Voor iedereen is het de wedstrijd van het jaar en wij weten wat ons volgende week te doen staat."


Giovanni van Bronckhorst: 'De eerste helft was uitstekend van onze kant'

Giovanni van Bronckhorst was tevreden over wat zijn ploeg tegen PEC Zwolle voor rust liet zien. "De eerste helft was uitstekend van onze kant. In die fase kun je de wedstrijd beslissen, zoveel kansen. Een bal van Nico op de paal, twee goals uit een corner, nog een aantal grote kansen om de score verder uit te breiden. Dat doe je dan niet, maar een heel goed gevoel over de eerste helft", aldus Van Bronckhorst in gesprek met Fox Sports. "In de tweede helft was dat een stuk minder. Ook in een moeilijke fase van ons waarin we de controle niet hebben. In die fase hadden we ook een goal tegen kunnen krijgen, maar de goal van Steven was een bevrijdende."

In de tweede helft was de trainer van Feyenoord druk aan het coachen. "Je ziet dat het niet loopt. Met name de bezetting als wij de bal niet hadden was niet goed. Met name de rol van Namli, die vaak vrij stond en waardoor Calvin moest kiezen, hadden we niet onder controle", zo gaf hij aan. "Een aantal momenten zetten we te snel druk, waardoor het veld en de linies te groot worden. Dan is het moeilijk als je niet het juiste moment pakt om druk te zetten om goed te staan. Dat hebben we in een aantal momenten niet goed gedaan, waardoor we heel veel ruimte gaven aan PEC."

Van Bronckhorst had graag gezien dat zijn ploeg ook in de tweede helft door was gegaan. "De intentie van ons was goed, maar de basis is hoe je staat als zij de bal hebben en als wij de bal hebben. Dat was in de eerste helft uitstekend. We hadden verwacht hoe zij stonden", zei hij daarover. "In de eerste helft hebben zij het moeten aanpassen, omdat ze het niet onder controle hadden. Dat moment hadden wij in de tweede helft. Dat hadden we beter moeten doen, omdat het enige verschil was dat ze met een buitenspeler vast op links stonden."


Nicolai Jørgensen: 'Robin en ik zijn twee oude mannen'

Nicolai Jørgensen was na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle blij dat hij eindelijk weer gescoord had. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Het was al enkele maanden geleden, dus ik was erg hongerig", aldus de Deense spits. "Ik schoot tegen de paal en dacht dat hij er vandaag wéér niet in zou gaan. Maar daarna was ik erg blij."

Dat hij zolang niet gescoord had, knaagde niet echt aan de spits. "Ik ben vier maanden geblesseerd geweest. Het is logisch dat je niet scoort als je niet speelt", zo gaf hij aan. "Ik heb thuis hard gewerkt om er mentaal klaar voor te zijn en om in de situaties te komen waar ik in wil komen. Ik keek videobeelden terug om te kijken wat ik goed en fout deed. Al die kleine dingen die nodig zijn. Deze week heb ik beelden terug gekeken om te kijken op welke plekken ik gevaarlijk was in het verleden. Dat was vandaag ook succesvol. Ik scoorde vanuit een corner, maar ik was de hele tijd gevaarlijk. Ik had alleen al in de eerste helft drie keer kunnen scoren."

Jørgensen ging verder: "Het belangrijkste voor mij nu is dat ik de kansen krijg. Het was pas de tweede keer dat ik negentig minuten speelde. Ik zal alleen nog maar beter worden en ik weet zeker dat ik nog veel vaker ga scoren dit seizoen."

De Deen had echter wel gehoopt dat hij aan het eind van de wedstrijd gewisseld werd. "Ik was moe. Je ziet het ook aan mijn gezicht. Ik had veel gerend. Robin en ik moesten grote ruimtes innemen en we zijn twee oude mannen", zo gaf hij lachend aan. "Het was goed dat hij mij liet staan. Ik heb de minuten nodig, het was 3-0 en erg belangrijk voor mij. In de tweede helft had ik misschien wat meer op mijn positie moeten blijven. Ik was wat vaak aan de zijkanten. Maar dat was wat het team nodig had. Ik ben blij dat ik negentig minuten heb gespeeld."


[video] Eric Botteghin over Feyenoord-PEC: 'Goed positiespel gespeeld eerste helft'


[video] Jordy Clasie over Feyenoord-PEC: 'Eindelijk weer een beetje plezier'


[video] Samenvatting | Feyenoord - PEC Zwolle 2018-2019


Mo El Hankouri: 'Mijn doel dit seizoen is om belangrijk te zijn voor het team'

Ondanks dat hij maar een paar minuten speeltijd kreeg tegen PEC Zwolle, kreeg Mo El Hankouri applaus voor zijn invalbeurt. De zelf opgeleide vleugelaanvaller liet zich met dribbels zien aan het publiek. "Ik zit lekker in mijn vel, voel me sterker en dreigender", aldus El Hankouri in gesprek met De Telegraaf.

El Hankouri ging verder: "Mijn doel dit seizoen is om belangrijk te zijn voor het team, meer minuten te maken en mezelf te laten zien. Ik denk dat hier zeker kansen liggen voor mij."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jordy Clasie ('18)
Goal
2-0 Nicolai Jørgensen ('44)
Goal
3-0 Steven Berghuis ('73)
Scheidsrechter
Mulder
Toeschouwers
45.600 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Jeremiah St. Juste ('59)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieJordy Clasie


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinJeremiah St. Juste


Justin Bijlow

Wissels:

'77 Jens Toornstra voor Steven Berghuis
'82 Yassin Ayoub voor Tonny Trindade de Vilhena
'84 Mo El Hankouri voor Sam Larsson


Opstelling PEC Zwolle

ScamaccaVan DuinenNamli


DekkerFlemmingHamer


PaalLachmanLamEhizibue


Van der Hart

Wissels:

'46 Tripaldelli voor Flemming
'76 Bouy voor Dekker


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
10  6 3-0 (1-0)
11  6 3-0 (1-0)
12  6 3-0 (1-0)
13  6 3-0 (1-0)
14  6 3-0 (1-0)
15  6 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Nicolai Jørgensen (41 -> 5,0)
2. Sam Larsson (30 -> 4,0)
3. Justin Bijlow (27 -> 3,0)
4. Jordy Clasie (23 -> 2,0)
5. Jeremiah St. Juste (16 -> 1,0)
6. Steven Berghuis (9 -> 0,0)
7. Jan-Arie Van der Heijden (5 -> 0,0)
8. Robin van Persie (2 -> 0,0)
9. Tonny Trindade de Vilhena (1 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (1 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (1 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Jean-Paul Boëtius (0 -> 0,0)
12. Karim El Ahmadi (0 -> 0,0)
12. Bilal Başacıkoğlu (0 -> 0,0)
12. Kevin Diks (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
12. Brad Jones (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Emil Hansson (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
12. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
12. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Orkun Kükcü (0 -> 0,0)
12. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.