Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord in laatste minuut voorbij Heerenveen


Tijdstip
6 mei 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord in laatste minuut voorbij Heerenveen

Feyenoord heeft in een spectaculaire slotfase van SC Heerenveen weten te winnen. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand toen het voor rust al op 0-2 kwam door twee treffers van Steven Berghuis. Tien minuten voor tijd kwam SC Heerenveen echter binnen twee minuten snel terug tot 2-2 en kreeg het ook een strafschop. Die werd door Justin Bijlow gestopt, waarna Bilal Başaçıkoğlu in de laatste minuut alsnog voor de overwinning zorgde.

Bij Feyenoord leek alles in het teken te staan om Steven Berghuis de topscorerstitel van de Eredivisie te bezorgen. Het was dan ook Berghuis die de score in Heerenveen opende. Een verre uittrap van doelman Justin Bijlow kwam terecht bij Kevin Diks. De back speelde de bal naar Berghuis en de vleugelaanvaller schoot van afstand in het doel.

Berghuis bleef daarna jagen op meer. Hij schoot onder meer op de paal en doelman Martin Hansen kon nog enkele malen reddend optreden. De tweede goal voor Berghuis kwam er echter alsnog. Zelf zette hij de aanval op en uiteindelijk kon hij zelf de voorzet van Dylan Vente ook in het doel werken.

Na rust leek Feyenoord aanvankelijk probleemloos het duel uit te kunnen spelen. Het probeerde nog vaker te scoren, maar dat leek er ook niet in te zetten. SC Heerenveen werd echter steeds gevaarlijker en dat leidde in de 79e minuut uiteindelijk ook tot de aansluitingstreffer van invaller Jordy Bruijn.

Het was echter de aanzet tot een knotsgekke slotfase, want een minuut later stond het opeens gelijk toen Jan-Arena van der Heijden een voorzet van Denzel Dumfries in eigen doel werkte.

Het leek zelfs nog erger te worden toen Heerenveen in de 83e minuut een penalty kreeg na een overtreding van Ridgeciano Haps. De inzet van Arber Zeneli kon door Justin Bijlow echter tegen gehouden worden.

De volle punten gingen echter alsnog mee naar Rotterdam toen Bilal Başaçıkoğlu vanaf de linkerflank opzette. Hij speelde twee verdedigers van Heerenveen uit en schoot de bal vervolgens onhoudbaar voor doelman Hansen in de verre hoek. De oud-speler van Heerenveen besliste daarmee de wedstrijd en bezorgde Feyenoord de negende overwinning op rij.


Justin Bijlow: 'Mooi dat ze dat vertrouwen aan mij geven'

In gesprek met Fox Sports sprak Justin Bijlow over de laatste twee wedstrijden, waarin hij onder de lat mocht staan bij Feyenoord. "Geweldig. Ik hoorde vorige week tegen Sparta dat ik mocht keepen en ook de laatste wedstrijd zou spelen. Dat is mooi dat ze dat vertrouwen aan mij geven en dat ik dat de laatste twee wedstrijden mocht laten zien," aldus de doelman. "In eerste instantie hoorde ik dat ik alleen tegen Sparta zou spelen, maar daarna in interviews dat de trainer had gezegd dat ik ook de laatste zou spelen. Dus ik had me goed voorbereid."

De doelman leidde ook de 0-1 van Steven Berghuis in en werd dan ook uitgebreid gefeliciteerd door zijn verdediging na de goal. "Ja, dat is mooi. Ik zag ze eerst naar voren lopen en toen weer terug. Daar kwam een beetje kippenvel eerlijk gezegd," zei Bijlow over dat moment. De doelman was bij 2-2 ook erg belangrijk toen hij een penalty stopte. "Ja, mooi verhaal. Ik denk alleen niet dat het een penalty was, maar extra mooi dat ik hem dan mag pakken."


[video] Giovanni van Bronckhorst: 'Robin is natuurlijk een spits. Als spits kun je meer energie stoppen in je acties'Robin van Persie over toekomst: 'Aankomende week ga ik even goed met Gio praten'

Na de wedstrijd tegen SC Heerenveen werd Robin van Persie nogmaals gevraagd naar zijn toekomst. Of hij zijn carrière afsloot als wisselspeler tegen SC Heerenveen. "Ik denk er over na, zoals ik al eerder aangaf. Ik ben alles op een rijtje aan het zetten. Ik ben goed op weg in dat opzicht. Ik heb al veel mensen daarover gesproken. Er staan nog een aantal mensen op de lijst om te spreken, waaronder Gio voor aankomende week. Daar ga ik even goed mee praten," zei de aanvaller. "Ik heb wat vragen voorbereid. Dan gaan we gewoon relax met een bakje koffie daarover discussiëren en praten over hoe hij dingen ziet en hoe ik dingen zie."

Van Persie ging verder: "Ik heb Martin van Geel al gesproken, Jan de Jong heb ik al gesproken. Een aantal andere nog. Ik neem de tijd. Je kan maar één keer stoppen, dat besef ik ook. Daarom neem ik daar ook de tijd voor en zet ik alles op een rijtje. Dat is bijna klaar nu."

Van Persie kreeg ook de vraag wat erger was. Te vroeg stoppen of te lang doorgaan. "Ik ben niet iemand die per se op het mooiste moment wil stoppen. Dat heb ik nooit voor ogen gehad. Ik heb geen droomscenario van 'dan moet ik stoppen', daar ben ik veel te veel liefhebber voor," gaf Van Persie aan. "Wat ik al eerder aangaf is dat er andere dingen meespelen, daar zijn we mee bezig. Ik heb nooit gehad dat ik er met een 'big bang' uit wil gaan ofzo. Dat is voor mij geen argument."


[video] Bilal Başaçıkoğlu: 'Bedankt voor het mooie seizoen en de steun'


[video] Spelers bedanken het meegereisde publiek


Steven Berghuis: 'Een buitenspeler van Feyenoord moet in staat zijn om zulke cijfers neer te zetten'

Na de winst tegen SC Heerenveen werd Steven Berghuis gevraagd wat hij van de wedstrijd vond. "Het was een leuke wedstrijd. Heerenveen kwam goed terug, maar uiteindelijk maakt Bilal nog een geweldige goal," gaf Berghuis aan, die graag nog topscorer van de competitie wilde worden. "Niet gelukt. Jahanbakhsh heeft drie keer gescoord, dan heb je het ook gewoon verdiend."

Berghuis kreeg ook de vraag hoe er voor de wedstrijd in de groep werd gesproken over de kans om nog topscorer te worden. "We hebben het er niet overdreven veel over gehad. Ik zou de penalty's of de vrije trappen nemen. Als iemand alleen voor de keeper komt, hoeven ze echt niet op mij te wachten. Dan moeten ze gewoon die bal binnen schieten," aldus de vleugelaanvaller.

De aanvaller werd ook gevraagd naar zijn indrukwekkende cijfers met achttien doelpunten en twaalf assists. "Ik ben daar wel tevreden over ja. Een buitenspeler van Feyenoord moet wel in staat zijn om zulke cijfers neer te zetten. Dat is gewoon de norm. Daar probeer ik aan te voldoen," zei hij daarover.


[video] Jens Toornstra over de 3-2 uitzege van Feyenoord bij sc Heerenveen: 'Vaker dit seizoen gehad'


[video] Steven Berghuis na sc Heerenveen-Feyenoord (2-3): 'Kans op topscorerstitel was klein'


[video] Trainer Giovanni van Bronckhorst na Heerenveen-Feyenoord (2-3): 'Eindigen met een kampioenswaardige reeks'


[video] Samenvatting | SC Heerenveen - Feyenoord 2017-2018


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Berghuis ('10)
Goal
0-2 Steven Berghuis ('41)
Goal
1-2 Bruijn ('79)
Goal
2-2 Eigen doelpunt Jan-Arie Van der Heijden ('80)
Goal
2-3 Bilal Başacıkoğlu ('90)

Opmerkelijk: 83' Justin Bijlow stopt een strafschop

Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
22.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
SC Heerenveen: Ghoochannejhad ('14)
Kaart
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('21)
Kaart
SC Heerenveen: Bulthuis ('37)
Kaart
Feyenoord: Ridgeciano Haps ('82)

Opstelling Feyenoord

Jean-Paul BoëtiusDylan VenteSteven Berghuis


Renato TapiaJens ToornstraSofyan Amrabat


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinKevin Diks


Justin Bijlow

Wissels:

'67 Bilal Başacıkoğlu voor Jean-Paul Boëtius
'67 Robin van Persie voor Dylan Vente
'85 Bart Nieuwkoop voor Kevin Diks


Opstelling SC Heerenveen

ZeneliGhoochannejhadRojas


ThorsbyVlapKobayashi


WoudenbergBulthuisHøeghDumfries


Hansen

Wissels:

'46 Schmidt voor Woudenberg
'46 Bruijn voor Vlap
'64 Veerman voor Rojas


Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-3 (0-1)
 6 2-3 (1-2)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-0)
 5 1-3 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
10  4 1-3 (0-1)
11  4 1-3 (0-1)
12  4 1-3 (0-1)
13  4 1-3 (0-1)
14  4 0-3 (0-1)
15  4 0-2 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Steven Berghuis (52 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (35 -> 4,0)
3. Bilal Başacıkoğlu (10 -> 3,0)
4. Jens Toornstra (4 -> 2,0)
5. Robin van Persie (3 -> 1,0)
6. Ridgeciano Haps (2 -> 0,0)
6. Tonny Trindade de Vilhena (2 -> 0,0)
6. Kevin Diks (2 -> 0,0)
9. Jean-Paul Boëtius (1 -> 0,0)
9. Karim El Ahmadi (1 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (1 -> 0,0)
9. Niemand (1 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Sven van Beek (0 -> 0,0)
13. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
13. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
13. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
13. Sam Larsson (0 -> 0,0)
13. Renato Tapia (0 -> 0,0)
13. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
13. Brad Jones (0 -> 0,0)
13. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
13. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
13. Emil Hansson (0 -> 0,0)
13. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
13. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
13. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.