FEYENOORD NAAR HALVE FINALE: 2-0 zege op PSV

31 januari 2018
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft zich in De Kuip zelfverzekerd weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. In een goede eerste helft kwam Feyenoord op uitstekende wijzen op een 2-0 voorsprong en kon het vervolgens uitspelen.

Feyenoord liet vanaf het begin zien dat er thuis niets te halen viel. Feyenoord was gretig en jaagde PSV af. Dat leverde in de derde minuut al de openingstreffer op. Jeroen Zoet kon een inzet van Steven Berghuis nog stoppen, maar in de rebound was Sam Larsson veel scherper dan Santiago Arias, waardoor hij de bal kon binnenglijden. In het vervolg ontstond een wedstrijd waarin Feyenoord op de momenten dat het aanzette de tegenstander in de problemen bracht. PSV kreeg daarnaast ook enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was echter Feyenoord dat tien minuten voor rust op 2-0 kwam. Na een corner kon Tonny Vilhena binnenschieten, zijn schot werd nog van richting veranderd door Arias en daarmee onhoudbaar voor de PSV doelman.

Op twee momenten vlak na rust na wist Feyenoord in de tweede helft vrij simpel overeind te blijven. PSV moest het spel maken, maar kon tegen een hecht Feyenoord nauwelijks echte kansen creëren. Zelf kreeg Feyenoord de kansen om het definitief te beslissen. Jorgensen leek dat na een uur spelen ook daadwerkelijk te doen, maar de videoref besloot na lang bestuderen van de beelden dat het nipt buitenspel was. De 2-0 kwam echter geen moment meer in gevaar voor de Rotterdammers.

Snelste bekerdoelpunt Feyenoord sinds 2003

[video] Geen genade als het om een shirt van Nicolai Jørgensen gaat..

[video] Eerste doelpunt gezien vanuit playercam

[video] Prachtige treffer Jørgensen afgekeurd na inmenging videoref

[video] Rentree Botteghin na maanden blessureleed

Eric Botteghin maakte zeven minuten voor het einde van Feyenoord - PSV zijn officiële rentree op de voetbalvelden voor Feyenoord. Onder luid applaus mocht de verdediger Sam Larsson vervangen. De Braziliaan liep in september een kruisbandblessure op.

[video] Ereronde na bekerzege op PSV

Feyenoord fans steken Van Hanegem hart onder de riem met sfeeractie

Via een mooie sfeeractie voorafgaand aan het bekerduel tussen Feyenoord en PSV hebben de Feyenoord fans Willem van Hanegem een hart onder de riem gestoken.

El Ahmadi: 'vanaf minuut één uitgestraald dat we er alles voor deden om te winnen'

Karim El Ahmadi kwam na de gewonnen kwartfinale tegen PSV verheugd voor de camera van Fox Sports. "Ik ben wel heel opgelucht, ja. We wisten wat ons te doen stond. We moesten vandaag winnen om een prijs te behalen. De ervaring van het winnen van de prijzen heeft ons vandaag geholpen. We hebben vanaf minuut één uitgestraald dat we er alles voor deden om te winnen."

"De vroege 1-0 gaf ons natuurlijk een boost. Het vertrouwen groeit dan. Maar het was een echte wedstrijd. Ook PSV kreeg zijn kansen. In het laatste deel van de wedstrijd zat ik er wel doorheen. We hebben er echt alles ingestopt. Het belangrijkste is dat we door zijn naar de halve finale."

Van Bronckhorst: 'je moet zo'n wedstrijd direct aanpakken'

Giovanni van Bronckhorst gaf na afloop bij Fox Sports aan trots te zijn hoe zijn ploeg de wedstrijd heeft aangepakt. "De manier waarop we op het veld staan is voor ons heel belangrijk. Je moet zo'n wedstrijd direct aanpakken. Hoe we er als team, als karakter, stonden. Dat heeft ons de winst opgeleverd. Uiteindelijk levert dat begin ons dat doelpunt op wat ideaal voor ons was."

"In de tweede helft hebben we vervolgens heel goed verdedigd. Het stond verdedigend als een huis, ook toen PSV met een extra centrumspits ging spelen. In de omschakeling waren er vervolgens nog een paar mogelijkheden om iets te creëren."

De coach wisselde in de rust Tyrell Malacia. "Of het nu geel was of niet vlak voor rust, je weet dat de scheidsrechter in de tweede helft bij elke overtreding die dichtbij geel is hem zal geven. Met Ridgeciano achter de hand is het dan logisch om in te grijpen."

[video] Van Persie loopt na duel uit in De Kuip. 'Dat is de topspeler in Van Persie'

[video] Vilhena: 'Supporters hadden veel invloed vandaag'

Overwinning Feyenoord best bekeken bekerwedstrijd ooit op Fox Sports

Fox Sports heeft via een persbericht bekend gemaakt dat de gewonnen kwartfinale van Feyenoord de best bekeken bekerwedstrijd ooit was op de zender. Verspreid over de verschillende kanalen hebben in totaal 785.000 kijkers de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de halve finale van de TOTO KNVB Beker zien bereiken.

[video] Samenvatting | Feyenoord - PSV (kwartfinale KNVB Beker)

'80 Bergwijn voor Schwaab

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.