Slordig spelend Feyenoord speelt gelijk bij rentree Van Persie

24 januari 2018
-
-

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. Op bezoek bij FC Utrecht werd in een zwakke wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld. Sam Larsson zette de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog op voorsprong, maar door een doelpunt van Kerk werden de punten verdeeld.

Al vanaf het begin had FC Utrecht het meest de bal, maar omdat beide ploegen vooral opvielen met erg slordig spel kwamen er geen kansen voor beide ploegen. De openingstreffer van Sam Larsson viel dan ook uit het niets. De linksbuiten kreeg buiten de zestien de bal en schoot op doel. Keeper Jensen was echter kansloos omdat de bal opstuitte.

Na de openingstreffer van Feyenoord veranderde er echter helemaal niets aan het spelbeeld. FC Utrecht had het meest de bal, maar tot kansen kwamen beide ploegen nauwelijks. De thuisploeg wist voor rust echter wel gelijk te maken toen Renato Tapia mis zat en Gyrano Kerk hiervan kon profiteren.

Ook na rust bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst leek juist alleen maar slechter te gaan spelen. De achterhoede maakte met regelmatig een misser, maar het net zo slordig spelende Utrecht wist er ondanks een paar grote kansen niet van te profiteren.

Het publiek veerde op toen Robin van Persie in de 81e minuut onder luid applaus zijn rentree in de Eredivisie maakte en dit leek voor Feyenoord ook een wake-up call. De ploeg van Van Bronckhorst begon ook beter te spelen. In blessuretijd kwamen er ook nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Na veertien jaar terug op de Nederlandse velden: Robin van Persie!

El Ahmadi: 'Het kon vandaag alle kanten op'

Tegenover de camera's van Fox Sports gaf aanvoerder Karim El Ahmadi aan dat het alle kanten op kon tegen FC Utrecht. "Beide ploegen hadden veel kansen. Het kon daarom alle kanten op denk ik. Maar hoe wij die goal weg geven, dat mag niet," aldus de aanvoerder. "Het veld was moeilijk bespeelbaar, maar dat mogen we niet als excuus gebruiken. Je hebt er allebei last van. Ik ben dit wel gewend uit de Afrika Cup. Dat is een beetje hetzelfde."

Van Bronckhorst: 'Niet goed verdedigen bij de 1-1 kost je 2 punten'

Giovanni van Bronckhorst gaf tegenover Fox Sports aan te balen over de gelijkmaker van Feyenoord. In de ogen van de hoofdtrainer kostte het zwakke verdedigen in de 41e minuut uiteindelijk Feyenoord twee punten. "Aan de bal konden we meer brengen als afgelopen zondag. We kwamen ook goed op voorsprong met een mooi doelpunt van Sam. Uiteindelijk is er niks aan de hand. Vier minuten voor rust komt dan die 1-1 uit het niets. Niet goed verdedigd, niet alert genoeg. Dat kost vandaag uiteindelijk twee punten denk ik," aldus Van Bronckhorst.

[video] Het veld had grote invloed op het spel in Utrecht

Van Persie: 'Hartstikke leuk om weer voor mijn eigen club te spelen'

Tegenover de camera's van Fox Sports gaf Robin van Persie aan blij te zijn weer terug te zijn op de Nederlandse velden. "Ik vond het harstikke leuk om weer te spelen. Het is veel te lang geleden. En dan ook weer bij mijn eigen club Feyenoord. Harstikke fijn. Balen nog van die kans, maar ik ben blij om weer terug te zijn en om weer minuten te maken," aldus Van Persie.

'87 Görtler voor Labyad

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.