Eindelijk weer winst Feyenoord: 0-2 in Groningen

25 november 2017
-
-

Na vijf competitieduels op rij zonder zege heeft Feyenoord eindelijk weer eens weten te winnen. In Groningen werd het 0-2 tegen de plaatse FC via doelpunten in de tweede helft van Tonny Vilhena en Nicolai Jorgensen.

Feyenoord had een overwicht in de eerste helft, maar slaagde er niet in dat om te zetten in een voorsprong. Onder meer Tonny Vilhena en Renato Tapia zagen hun doelpogingen op niets uitlopen. Na rust was het Steven Berghuis die voor het verschil zorgde. Vier minuten na rust creëerde hij met een uitstekende rush het gevaar. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar vanuit de rebound kon Vilhena binnenwerken. Na een uur spelen leidde Berghuis met een hoogstandje ook de 0-2 in. Via een hakbal gaf hij Jorgensen de gelegenheid om met een stiftje voor de beslissende treffer te scoren. Feyenoord kon de wedstrijd vervolgens vrij onbedreigd uitspelen.

[video ] Jorgensen krijgt geen penalty...

Vrees voor sleutelbeenbreuk Haps

Ridgeciano Haps moest zaterdagavond na een minuut of twintig per brancard van het veld gedragen worden na een botsing met Ritsu Doan. De linksback kwam bij de val op zijn schouder terecht. De NOS meldt inmiddels dat hij naar het ziekenhuis is afgevoerd. De eerste diagnose leek uit te wijzen dat het om een sleutelbeenbreuk zou kunnen gaan.

El Ahmadi: 'gelukkig maakten we de kansen nu wel af'

Karim El Ahmadi was na afloop voor de camera van Fox Sports opgelucht dat Feyenoord eindelijk weer wist te winnen. "Nu belonen we onszelf wel. In de eerste helft kregen we al opgelegde kansen. Dan denk je wel even het zal toch niet weer gebeuren. Maar we bleven vertrouwen houden. In de tweede helft maakten we de kansen gelukkig nu wel af. Het tempo was niet echt hoog, maar we gaven heel weinig weg. Dan weet je dat we met onze individuele klasse wel kunnen scoren."

Bevestiging: Haps minimaal zes weken uit de roulatie door sleutelbeenbreuk

Ridgeciano Haps heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-2) zijn sleutelbeen gebroken. De linksback is daardoor minimaal zes weken uitgeschakeld.
Haps liep de blessure in de eerste helft op bij een verdedigende actie, waarbij hij ongelukkig terechtkwam. Hij moest per brancard het veld verlaten en werd na twintig minuten vervangen door Miquel Nelom.

Van Bronckhorst tevreden over creëren kansen en verdedigende discipline

Giovanni van Bronckhorst gaf bij Fox Sports aan blij te zijn met de zege en het spel van zijn ploeg. Hij benadrukte met name zijn tevredenheid over het aantal kansen die de ploeg wist te creëren en de verdedigende discipline die de ploeg toonde, zeker na de 0-1 voorsprong.

De Feyenoord coach complimenteerde desgevraagd met name Steven Berghuis, Sven van Beek en Sofyan Amrabat. "Berghuis is een frivole speler. Hij heeft ons met twee fantastische assists in het zadel geholpen." De coach loofde verder het dynamische spel van Amrabat op het middenveld en de inbreng van Van Beek. "Hij heeft het heel goed opgepakt nadat hij zolang uit de roulatie is. De rust die hij uitstraalt en de verdedigende kwaliteiten die hij toont helpen de ploeg verder. En dat nu al drie wedstrijden in een week."

Amrabat: 'wilde deze kans op middenveld met beiden handen aannemen'

Veel lof was er na afloop voor het dynamische spel van Sofyan Amrabat op het middenveld. "Ik heb lang gewacht op mijn kans," zo gaf hij zelf aan bij Fox Sports. "Ik ben blij en dankbaar dat ik die nu gekregen heb op het middenveld. Die wilde ik met beide handen aannemen en ik denk dat ik dat wel gedaan heb."

"Het is goed om weer te winnen. Dat was inderdaad te lang geleden. We hebben de volledige wedstrijd gecontroleerd. Aan de bal waren we goed, al duurde het iets langer voordat we op voorsprong kwamen. Maar we zijn geduldig gebleven. We kwamen verdiend op 0-2 en daarna speelden we de wedstrijd goed uit."

"Of ik nu in de basis blijf staan? Dat is aan de trainer. Hij bepaalt en zijn keuzes moeten we respecteren. Het is dan aan ons dat we zo goed spelen dat de trainer niet om je heen kan."

[video] Vilhena: 'Reden gebaar is voor mezelf'

[video] Van Bronckhorst: 'ik vond ons goed spelen'

[video] El Ahmadi: 'natuurlijk hopen we dat dit de ommekeer is'

Jørgensen: ‘Zulke goals maak je alleen op de training’

Met zijn derde goal in drie competitiewedstrijden gooide Nicolai Jørgensen zaterdagavond tegen FC Groningen de wedstrijd op slot voor Feyenoord. De 0-2 was een fraaie treffer, want na een hakje van Steven Berghuis stiftte de Deen de bal via de binnenkant van de paal in de goal.

Na afloop van de wedstrijd was Jørgensen vol lof over de aanval die aan de basis van zijn doelpunt stond. ‘Sam gaf de bal aan Steven, die hem met een ongelooflijk mooi hakje aan mij meegaf. Het stiftje was ook heerlijk en ging mooi via de paal in het doel. Zulke goals maak je normaal alleen op de training. Het is één van de mooiste goals die ik voor Feyenoord heb gemaakt, misschien wel de mooiste,’ aldus Jørgensen.

In aanloop naar het duel zei de Deen dat winst het enige was dat telde in Groningen. ‘Maar ook de manier waarop we hebben gespeeld geeft veel vertrouwen. Zeker de eerste tachtig minuten speelden we sterk, zowel verdedigend als aanvallend. In de eerste helft hadden we nog moeite om te scoren, gelukkig sloegen we snel na rust wel twee keer toe. Dat we de nul hebben gehouden, geeft het hele team ook een goed gevoel.’

Met de overwinning beëindigde Feyenoord een reeks van vijf competitieduels zonder overwinning. Jørgensen: ‘Het is erg belangrijk dat we vandaag hebben gewonnen, omdat we niet te veel punten meer willen en kunnen verliezen. De komende week hebben we geen midweeks programma, waardoor we kunnen herstellen. Veel jongens hebben de afgelopen weken met het nationale team gespeeld, dus de rustige week komt goed uit. Daardoor kunnen we goed toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse van komende zaterdag.’

Geen verrassingen in eredivisie, Feyenoord blijft zevende

Feyenoord heeft op de ranglijst niet geprofiteerd van de zege tegen FC Groningen. De bovenste ploegen wisten allen hun wedstrijd te winnen dit weekend. Feyenoord blijft daardoor zevende op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Vitesse en moet Feyenoord laten zien dat het de weg omhoog gevonden heeft.

'77 Drost voor Idrissi

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.