Hoofdrol Larsson bij 4-1 zege Feyenoord op tien man Swift

25 oktober 2017
-
KNVB Beker
-

In een heel matige bekerwedstrijd heeft Feyenoord in De Kuip met 4-1 gewonnen van Swift. De amateurs kwamen al na 12 minuten met tien man te staan door een vroege rode kaart. Sam Larsson nam een hoofdrol op zich door voor drie treffers te zorgen.

Feyenoord kwam al vroeg op voorsprong. Na acht minuten schoot Larsson een vrije trap geweldig binnen. In de twaalfde minuut leek het duel al gespeeld. Serdar Gözübüyük gaf Gabel de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Het was Michiel Kramer die de pealty op zich nam. Zijn inzet werd echter opnieuw gestopt. Tegen tien man speelde Feyenoord in het vervolg heel matig. Het was pas op slag van rust dat Larsson zijn tweede maakte en de voorsprong verdubbelde. Daarmee voorkwam hij een fluitconcert bij de rust.

Na rust werd het echter niet beter. Met tien man wisten de amateurs zelfs tot 2-1 te komen via een mooie treffer van van Wakeren. Halverwege de tweede helft stelde Kramer de zege uiteindelijk veilig door de 3-1 binnen te werken. In de slotfase zou Larsson met zijn derde de 4-1 nog compleet maken.

[video] Rode kaart Swift en gestopte penalty Kramer

[video] "Welke shirt heb jij nu altijd willen hebben?"

De Kuip voor het eerst sinds december vorig jaar niet uitverkocht

Voor het eerst sinds december 2016 was een duel van Feyenoord in De Kuip niet uitverkocht. Destijds ging het om het treffen tegen ADO Den Haag.

Feyenoord mist laatste vier penalties op rij

Feyenoord heeft inmiddels een heus penaltysyndroom. De ploeg miste de laatste vier penalties op rij. Na missers van Michiel Kramer, Jens Toornstra en Nicolai Jorgensen was het nu weer de beurt aan Kramer. Zijn inzet werd gestopt door de doelman van Swift.

Larsson blij met eerste hattrick in betaald voetbal

Sam Larsson gaf na afloop voor de camera van Fox Sports aan tevreden met zijn drie treffers. "Het voetbal was niet best van ons. Wij hadden in een hoger baltempo moeten spelen om het onszelf makkelijker te maken. Maar persoonlijk is het mooi om drie keer te scoren, mijn eerste hattrick in het betaald voetbal. Of ik het de coach nu moeilijk heb gemaakt? Dat is mijn taak."

'80 de Vries voor Dinkgreve

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.14. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.