Feyenoord kansloos tegen sterrenformatie Man. City: 0-4

13 september 2017
-
Champions League
-

Feyenoord bleek na een heel teleurstellende beginfase tegen Manchester City kansloos in de eerste wedstrijd in de Champions League. Na een 0-2 na 10 minuten werd het uiteindelijk 0-4 voor de sterrenformatie.

[video] Champions League-hymne terug in De Kuip

Shakthar verslaat Napoli in poule Feyenoord

Dat Feyenoord ook voor de derde plaats in de poule nadrukkelijk aan de bak moest was al direct duidelijk na de loting. Dat blijkt eens te meer aan de uitslag in de andere wedstrijd van de poule. Shakthar Donetsk won thuis met 2-1 van Napoli. De Oekraïense ploeg kwam via doelpunten van Taison en Ferreyra met 2-0 alvorens als Milik in de slotfase vanaf de penaltystip iets terugdeed voor de Italianen.

Poule:
1. Man. City 1 3
2. Shakhtar Donetsk 1 3
3. Napoli 1 0
4. Feyenoord 1 0

El Ahmadi: 'krachtsverschil te groot'

Direct na afloop van de wedstrijd kon Karim El Ahmadi voor de camera van Veronica alleen maar realistisch zijn. 'Het krachtsverschil was te groot. Maar we hadden ook te weinig lef. Dan helpt het niet dat je al zo snel een tegendoelpunt krijgt. Dat was echt onnodig.'

'In de tweede helft speelden we meer herkenbaar voetbal voor ons. Of de gekozen speelwijze verkeerd was? Nee, want je moet wel realistisch zijn. Het krachtverschil was te groot en dan heeft het geen zin om het achterin open te gooien. In de tweede helft zie je dat het beter gaat als je met vier verdedigers speelt, maar dit is niet hoe ik me het had voorgesteld.'

Van Bronckhorst: 'snelle tegentreffer een mokerslag'

Giovanni van Bronckhorst noemde de snelle tegentreffer na twee minuten een 'mokerslag' voor de ploeg. "Je ziet dat we aan dit niveau moeten wennen, en dat is een understatement. Als je dan al na twee minuten achterkomt, is dat een mokerslag. Dan hebben we vervolgens moeite om in de wedstrijd te komen. Als het dan ook al snel 0-2 wordt, weet je dat het moeilijk wordt. In de tweede helft het systeem iets veranderd, wij wilden meer aan de bal komen om zo in ons spel te komen. Maar het verschil is te groot. City is gewoon een van de topteams van de wereld. Dan moet je echt een goede dag hebben en dat hadden wij niet."

Feyenoord: Michiel Kramer ('40)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('41)

15  4 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.