Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord-shirt aangepast voor Champions League

12 september 2017 14:03 - Feyenoord.nl

Feyenoord start haar nieuwe Champions League-avontuur aanstaande woensdag met een thuiswedstrijd tegen Manchester City. Voor dat duel ondergaat niet alleen De Kuip een metamorfose, ook het Feyenoord-shirt wordt aangepast om te voldoen aan de regels die gelden voor alle deelnemers aan het miljoenenbal. Hieronder zetten we de aanpassingen voor je op een rij.

Badges
De mouwen van het Feyenoord-shirt worden opgesierd door twee badges van de UEFA. De badge op de rechtermouw is het welbekende Champions League-logo, met de zwarte sterren. Op de linkermouw is een badge met het woord ‘RESPECT’ te vinden, die verwijst naar de campagne die de UEFA sinds 2008 voert voor onderling respect binnen de voetbalsport, ongeacht ras, sekse, geloof of fysieke gesteldheid.

Rugnummers
Voor alle Europese wedstrijden geldt dat het rugnummer goed zichtbaar moet zijn op een vlak met één kleur. Aangezien het traditionele thuisshirt van Feyenoord ook op de rug rood-wit is, worden voor deze wedstrijden speciale shirts gemaakt met een wit vlak op de achterzijde, zodat het shirt aan de reglementen.

Sponsorlogo
Voor het sponsorlogo wijken de regels van de UEFA-competities af van de reglementen die gelden in de Eredivisie en KNVB Beker. Het maximale formaat van het sponsorlogo is kleiner. Daardoor werd de afgelopen seizoenen het logo van Opel al kleiner op het shirt afgebeeld tijdens Europese wedstrijden. Ook voor onze huidige hoofdpartner Qurrent geldt dat een wijziging wordt aangebracht in het sponsorlogo. Bij de Champions League wedstrijden zal alleen het woord ‘Qurrent’ zichtbaar zijn en wordt het logo met de letter Q niet geplaatst (zie foto bovenaan dit bericht).

Meer op Feyenoord.nl




Tags

sponsorlogo logo uefa badge badges qurrent reglementen achterzijde afgebeeld campagne eredivisie formaat foto gesteldheid hoofdpartner knvb kuip letter linkermouw metamorfose miljoenenbal mouwen opel opgesierd ras rechtermouw rugnummers sekse thuisshirt voetbalsport welbekende wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes minteh praag religie rvc slot sobat stengs sugawara timber ueda vertekent volkslied wieffer willykment woerts yoda zerrouki