Feyenoord maakt het zichzelf nog onnodig moeilijk in Almelo: 2-4 zege

9 september 2017
-
-

Na een eerste helft waarin Feyenoord werkelijk heer en meester was op het kunstgras van Heracles en met 0-3 voorkwam, maakte de ploeg het zich in de tweede helft nog onnodig moeilijk. Bij het slotoffensief bij een 2-3 stand wist Larsson uiteindelijk te profiteren van het meegaan van de keeper van Heracles.

[video] De aanleiding voor de penalty

[video] Het beste van | Heracles Almelo - Feyenoord

Blessure Jorgensen grote tegenvaller voor Feyenoord

Terwijl Feyenoord heer en meester was in de eerste helft op het kunstgras van Almelo moest de ploeg toch een enorme tegenvaller incasseren. Nicolai Jorgensen, toch al fervent tegenstander van kunstgras, moest er met een ogenschijnlijk hamstringblessure al vroeg van het veld. Hij werd vervangen door Michiel Kramer. De ernst van de blessure is op dit moment nog onduidelijk.

Jørgensen zal duel tegen Man.City niet halen: 'komende tijd niet op hem rekenen'

Tegenover RTV Rijnmond liet de clubarts van Feyenoord weten dat Nicolai Jørgensen het duel tegen Manchester City zeker niet zal halen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de spits aan de kant zal staan.

El Ahmadi: 'hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt'

Bij de Feyenoorders overheerste na afloop van de 2-4 overwinning op Heracles Almelo de vreugde. Karim El Ahmadi besefte echter dat Feyenoord de thuisploeg na de 0-3 ruststand nooit meer zo dichtbij had moeten laten komen.

‘We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt,’ besefte El Ahmadi direct na afloop van de wedstrijd, waarin Heracles tot 2-3 terugkwam en Feyenoord pas in blessuretijd de beslissing forceerde. ‘In de eerste helft lukte alles en creëerden we veel kansen. We waren heer en meester, maar in de tweede helft glipte het ineens weg. De gemakzucht sloop erin en we deden niet dezelfde dingen als in de eerste helft.’

Toen na 73 minuten de 1-3 viel, voelde El Ahmadi dat Heracles weer geloof kreeg in een goed resultaat. ‘Wij gingen toen juist nog verder naar achteren lopen en verloren steeds meer duels. Je probeert dan nog wel te coachen, maar dat is lastig in zo’n situatie. We zullen die tweede helft goed moeten analyseren om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt.’

Feyenoord kan nu gaan toeleven naar de Champions League-wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Manchester City. ‘Daar kijk ik heel erg naar uit,’ zegt El Ahmadi. ‘De wedstrijd leeft enorm in de groep. Feyenoord is terug op het hoogste podium van Europa. We zullen in dat duel negentig minuten lang alles moeten geven.’

Van Bronckhorst: te groot contrast tussen beide helften

Giovanni van Bronckhorst stond na afloop van de 2-4 overwinning op Heracles Almelo met gemengde gevoelens de pers te woord. Hieronder lees je de reactie van Feyenoords hoofdtrainer.

‘De wedstrijd mag niet zo verlopen als je in de rust met 0-3 voorstaat,’ begon Van Bronckhorst zijn terugblik. ‘We speelden niet meer in onze taak en maakten verkeerde keuzes aan de bal. Dat het uiteindelijk nog zo spannend werd in de slotfase lag aan onszelf. Als we zo hadden gespeeld als in de eerste helft was er niks aan de hand geweest.’

Voor rust had Van Bronckhorst genoten van zijn ploeg. ‘We speelden in de eerste helft het beste voetbal van dit seizoen. Als we zo zouden blijven spelen, hadden we nog één of twee goals gemaakt. Het contract tussen beide helften was te groot. Dat mag niet. Je moet er negentig minuten staan en niet zestig of zeventig.’

Kopzorgen had Van Bronckhorst ook over Nicolai Jørgensen, die na 22 minuten uitviel met een hamstringblessure. ‘Dat ziet er niet positief uit. We moeten zondag verder onderzoeken hoe ernstig zijn blessure is, maar de kans is groot dat hij de wedstrijd tegen Manchester City mist. Vanaf morgen gaan we ons volledig focussen op dat duel.’

11.331 toeschouwers

Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('72)

15  3 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.