Feyenoord onderuit in Klassieker: 2-1

2 april 2017
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd om de strijd om de landstitel te beslissen in de Amsterdam Arena. Feyenoord kwam tekort en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-1 nederlaag waarop weinig af te dingen viel.

Bij Feyenoord ging in de eerste helft zo'n beetje alles mis. Al in de eerste mis viel een zondagsschot van Lasse Schone van afstand onder de lat boven Brad Jones binnen. Vervolgens raakte Nicolai Jorgensen al snel geblesseerd aan zijn hamstrings. Hij probeerde het nog even, maar moest al na elf minuten gewisseld worden. In het vervolg had Feyenoord niet veel in te brengen. Feyenoord kwam niet aan haar normale spel toe door de druk van de thuisploeg. Tien minuten voor rust werd het 2-0 toen Feyenoord werd uitgespeeld en Neres de tweede binnenschoot. Van Bronckhorst moest vervolgens al zijn tweede wissel toepassen toen Karsdorp niet verder kon. Tapia kwam er na rust in, waardoor Nieuwkoop op de rechtsbackpositie kwam te staan.

Feyenoord kreeg aanvankelijk meer controle over de wedstrijd. Het leverde echter weinig echte kansen op. Op het moment dat Feyenoord iets moest gaan proberen om het verschil te gaan maken was het Ajax dat een versnelling hoger ging spelen. Feyenoord kon daar te weinig tegenover stellen. De thuisploeg kreeg de kansen, maar verzuimde het duel definitief te beslissen. In de 91ste minuut zorgde Michiel Kramer nog voor de aansluitingstreffer. Het was echter te laat om het tij nog te keren.

Jorgensen noodgedwongen al na 11 minuten gewisseld voor Kramer

Hamer maakt officiële debuut voor Feyenoord

Gustavo Hamer is de enige Feyenoorder die ooit nog met een positieve blik dan terugkijken naar de Klassieker in de Arena van zondagmiddag. De jongeling maakte in de slotfase zijn debuut. Hij verving in de 89ste minuut invaller Bart Nieuwkoop.

900ste duel voor Dirk Kuyt

Voor Dirk Kuyt was Ajax - Feyenoord een heus jubileumduel. Hij zal de wedstrijd zich echter heel anders hebben voorgesteld. De routinier speelde maar liefst zijn 900ste (!!) officiële wedstrijd. Het was daarbij zijn dertiende Klassieker in zijn carrière.

Kuyt: 'het was gewoon niet goed genoeg vandaag'

'Hoe we aan de wedstrijd beginnen en hoe we achter kwamen, dat kan gewoon niet,' zo gaf Dirk Kuyt na afloop aan bij Fox Sports. 'We kunnen allerlei redenen aandragen, maar het was gewoon niet genoeg vandaag. We hebben terecht verloren. Het zat ook niet mee met blessures van Nicolai Jorgensen en Rick Karsdorp. Maar ik ben geen excuses aan het zoeken, het was gewoon niet goed. Ik ben er doodziek van. We moeten hier goed van herstellen en er woensdag weer staan.'

[video] Kuyt: 'Ik ben er doodziek van dat we hier verliezen'

Hamstringklachten voor Jorgensen, Karsdorp vreest voor blessure aan buitenband knie

Naast de 2-1 nederlaag is Feyenoord ook op het blessurevlak slecht uit de Klassieker gekomen. Topscorer en meest waardevolle speler Nicolai Jorgensen moest al na elf minuten gewisseld worden. 'Hamstringklachten,' zo gaf Giovanni van Bronckhorst aan. Rick Karsdorp moest er in de rust vanaf. De rechtsback vreest voor een blessure aan de buitenband van zijn knie. 'We zullen de ernst van de blessures af moeten wachten,' zo gaf Van Bronckhorst aan.

Steven Berghuis liep een gat in zijn hoofd op nadat hij geraakt werd door een aansteker vanaf de tribunes.

Nog voorsprong van drie punten en +10 in doelsaldo met nog zes duels te gaan, resterend programma

Met nog zes competitierondes te gaan is Feyenoord nog altijd de koploper. De voorsprong bedraagt nu nog drie punten en een doelsaldo van +10 ten opzichte van Ajax. Komende week wordt er een midweeks programma afgewerkt met Feyenoord - Go Ahead Eagles en Ajax - AZ.

'Jørgensen en Karsdorp missen GA Eagles en waarschijnlijk ook PEC Zwolle'

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International meldt dat Nicolai Jørgensen en Rick Karsdorp de wedstrijd van woensdag tegen Go Ahead Eagles zeker gaan missen en waarschijnlijk ook het treffen van volgend weekend tegen PEC Zwolle.

Van Bronckhorst: 'hebben alles nog in eigen hand'

Giovanni van Bronckhorst kon na de Klassieker niet anders dan concluderen dat zijn ploeg verdiend verloren had. De reactie van Feyenoords hoofdtrainer na de 2-1 nederlaag lees je hieronder. Over het resultaat: ‘De stand van 2-1 geeft het wedstrijdbeeld niet helemaal goed weer. We kwamen heel vroeg op achterstand en raakten toen ook Nicolai Jørgensen nog snel kwijt met een blessure. Het is heel moeilijk om je dan op te richten. Je moet je dan in de wedstrijd knokken, duels winnen en aan de bal komen, maar dat is niet gelukt. Dat is een teleurstellend resultaat voor ons.’

Over de blessures: ‘Rick Karsdorp heeft last van zijn knie en moest er daarom in de rust af. Nicolai had hamstringklachten. Het is nu moeilijk om te zeggen hoe ernstig het is. We zullen dat moeten afwachten en morgen verder moeten bekijken.’

Over het vervolg van de competitie: ‘Deze uitslag is teleurstellend, maar het is maar één wedstrijd in een heel seizoen. We hebben nog steeds drie punten voorsprong en zijn nog steeds de enige club die alles in eigen hand heeft. Woensdag tegen Go Ahead Eagles moeten we er weer staan. Dan zullen we in De Kuip weer drie punten moeten pakken.’

Feyenoord ontstemd over incident met Berghuis, Kuipers maakt rapport op

Feyenoord is hevig ontstemd over het incident met Steven Berghuis , zo meldt het Algemeen Dagblad. De aanvaller werd bij een corner geraakt door een aansteker en liep daardoor een gat in zijn hoofd op. Bij het wegtrappen van een tweede bal in de tribune kreeg de aanvaller geel van Bjorn Kuipers. De scheidsrechter liet tegenover het Algemeen Dagblad weten rapport te zullen opmaken van het incident en daarvan melding te maken bij de KNVB.

[video] Van Bronckhorst: 'niet gelukt om ons weer op te richten'

[video] Kramer: 'waren niet goed genoeg vandaag, maar we staan nog altijd bovenaan'

Feyenoord: Renato Tapia ('52)
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('74)