El Ahmadi schiet Feyenoord langs hekkensluiter ADO: 0-1

19 februari 2017
-
-

Feyenoord heeft na een matige wedstrijd met 0-1 gewonnen bij ADO Den Haag. Een treffer van Karim El Ahmadi na een uur spelen bleek uiteindelijk voldoende al kreeg ADO de kansen op de gelijkmaker.

Feyenoord kende een heel matige eerste helft. De ploeg had meer balbezit, maar creëerde nauwelijks een kans. ADO was nog het dichtst bij de openingstreffer. Na rust kon Feyenoord meer druk uitoefenen. Het leverde na een uur spelen de voorsprong op. Na aanzette van Eljero Elia was het Miquel Nelom die de voorzet gaf van waaruit El Ahmadi kon scoren.

In de slotfase ging ADO steeds meer alles of niets spelen. De thuisploeg kreeg zijn kansen, maar vond de opnieuw uitblinkende Brad Jones op haar weg. In de counter lag er alle ruimte om het voortijdig te beslissen maar onder meer Basacikoglu en Jorgensen hadden het vizier niet meer op scherp. Het zou daardoor bij 0-1 blijven.

[video] Ontlading in uitvak na treffer El Ahmadi

[video] Opluchting en ontlading na afloop bij spelers en supporters!

[video] Geel voor Berghuis in de rust na commentaar op leiding

El Ahmadi: 'als we zo blijven winnen vind ik het ook goed'

Het was dit keer matchwinnaar Karim El Ahmadi die de honneurs direct na de wedstrijd waarnam bij Fox Sports. 'Het was een moeilijke wedstrijd, maar we bleven geduld houden. We hebben het natuurlijk vaak rechtgezet in de tweede helft. Ik ben blij dat ik vandaag het team kon helpen met een treffer. Het was mijn zesde al dit seizoen. Ik kom niet zo vaak voor de goal, maar dan is het vaak raak,' zo gaf een lachende El Ahmadi aan. 'Als we al onze wedstrijden zo met 0-1 winnen vind ik het ook goed. We speelden niet goed, maar winnen wel en dat is het belangrijkste.'

Feyenoord eerste ploeg ooit met zes clean sheets na winterstop

Feyenoord heeft sinds de winterstop in alle zes de competitiewedstrijden een 'clean sheet' behaald. Brad Jones wist in al zijn wedstrijden de nul te houden. Een unieke prestatie voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord is daarmee de eerste ploeg ooit in de historie van de eredivisie die daarin geslaagd is zes duels op rij.

Elia: 'heb nog nooit een goede wedstrijd gespeeld op kunstgras'

Na afloop liet Eljero Elia weten blij te zijn dat het duel tegen ADO erop zat. 'Elke wedstrijd die we nu spelen gaan ze wachten op counters en dingen er om heen. Dat irriteert me wel, maar het hoort erbij.'

De buitenspeler kwam nauwelijks om zijn back geen. 'Het was kunstgras. Ik heb nog nooit een goede wedstrijd gespeeld op kunstgras. Dan moet je op dat ene moment loeren. Dat moment kwam er ook. Ik pakte de bal, speelde hem naar Nelom, voorzet, doelpunt. Dan weten we dat het klaar is. We hebben onze mankracht achterin en de ervaring op het middenveld dat we niet meer in de problemen komen.'

Feyenoord in Beeld: 90 foto's ADO Den Haag - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-3 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.54. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.