Feyenoord blameert zich tegen Groningen: 1-2

21 november 2004
-
-

Feyenoord heeft vanmiddag enorm slechte zaken gedaan door in de eigen Kuip met 1-2 van FC Groningen te verliezen.

Ondanks het feit dat Feyenoord absoluut de betere ploeg was gedurende de eerste helft, werd deze afgesloten met een 1-1 gelijke stand. Na ruim twintig minuten kwam de FC namelijk op voorsprong via Erik Nevland. Door slecht ingrijpen van de verdediging en een matig optreden van Babos op een schot van Van Gessel, kon de aanvaller het afmaken.

Daarna was het weer Feyenoord dat de klok sloeg, maar helaas voor de Rotterdammers werd er slechts ??n doelpunt gemaakt voor rust. Een prima actie van Kalou werd prima afgemaakt door Dirk Kuyt, die zich sterk vrij had gelopen. Helaas kwam het echter niet meer tot de 2-1. Meer slecht nieuws was dat verdediger Saidi zich met een blessure moest laten vervangen. Loovens was zijn vervanger.

In de tweede helft liep Feyenoord vervolgens in de messen. FC Groninger Nevland maakte de 1-2 op een voorzet van ex-Feyenoorder Pinas. De bal ging binnen via de rug van Van Gessel. En daarmee werd het alleen maar lastiger. Een vrije trap van Buffel en een goede kans van Lazovic vonden het net niet, evenals een enkele kans van de counterende Groningers.

[later meer]

Achterstand op kop loopt op; Ajax nog op ??n punt

Door de drie verliespunten vandaag, loopt de achterstand van Feyenoord voor het kampioenschap op tot negen punten. En ook met de tweede plaats (AZ) is er een aanzienlijk gaatje van 4 punten. De Rotterdammers blijven derde, maar voelen inmiddels de hete adem van Ajax alweer in de rug. De ploeg uit Amsterdam won gisteren gemakkelijk bij De Graafschap en nadert Feyenoord tot op ??n punt.

Volgende week speelt Feyenoord uit bij SC Heerenveen, de nummer vijf van de ranglijst. De voorsprong op de Friezen bedraagt drie punten en een lading doelpunten.

Kuyt maakt 11e van seizoen

De enige Rotterdammer die een heel klein beetje blij mag zijn met de wedstrijd van vanmiddag was Dirk Kuyt. Hij scoorde en verstevigde daarmee zijn positie aan de kop van het nationaal topscorersklassement. Door zijn elfde treffer staat hij nu twee treffers los van ploeggenoot Kalou en SC Heerenveen-spits Huntelaar.

Feyenoord als geheel blijft overigens de club die dit seizoen het vaakst scoorde: 35 maal. PSV en AZ troffen 33 keer het net.

Feyenoord: Glenn Loovens

G?bor Babos, Christian Gyan, Karim Saidi ('42 Glenn Loovens), Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Hossam Ghali, Thomas Buffel, Bart Goor, Romeo Castelen ('64 Danko Lazovic), Salomon Kalou, Dirk Kuyt

Opstelling FC Groningen

Roorda, Elshot, v/d Linden, Kruiswijk, Flor?n, Seedorf, Matthijs, Hugo ('68 Pinas), Van Gessel, Salmon ('90 Veldmate), Nevland ('89 Fledderus)

Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-FC GroningenFeyenoordHvH.nl: Foto's van een bar slechte Wedstrijd!
QonTour.nl: Pepper?Fr-Fotopage.tk: Feyenoord - Groningenvakkie VV at home: Vakkie VV @ Home

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.