Feyenoord blijft winnen: 3-1 tegen ADO

11 september 2016
-
-

Feyenoord heeft ook de vijfde wedstrijd op rij sinds de competitiestart weten te winnen. Feyenoord was te sterk voor ADO Den Haag en won uiteindelijk met 3-1.

Feyenoord begon met veel energie aan de wedstrijd en was in de eerste helft overduidelijk de bovenliggende partij. Het duurde uiteindelijk een half uur voordat Feyenoord op voorsprong kwam. Het was Jens Toornstra die de assist gaf van waaruit Dirk Kuyt na twee pogingen kon scoren. De aanvoerder was opnieuw belangrijk voor Feyenoord. Nog geen minuut later was het zelfs 2-0. Het was opnieuw Toornstra die dit keer Nicolai Jorgensen vrijzette voor de 2-0.

Kuyt had vlak na rust de 3-0 op zijn schoen. Zijn inzet belandde echter op de lat. Omdat de beslissende uitbleef bleef ADO hopen op een stuntje, zeker doordat Feyenoord naarmate de tweede helft vorderde inzakte. Vier minuten voor tijd zorgde Marengo voor de aansluitingstreffer. Het leverde hoop op bij de gasten. Feyenoord zette echter nog een keer aan en zorgde ervoor dat het niet meer in de problemen kwam. De ploeg kreeg zelfs de mogelijkheden om het uit te spelen en deed dat uiteindelijk in blessuretijd ook via Karim El Ahmadi: 3-1.

ADO Den Haag: Kastaneer ('64)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('72)

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag 98 foto's Feyenoord - ADO Den Haag online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.