Feyenoord verliest strijd om Johan Cruijff Schaal: 0-1

31 juli 2016
-
Johan Cruijff Schaal
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de Johan Cruijff Schaal te winnen. In de Amsterdam Arena trok PSV nipt aan het langste eind. Na een heel matige eerste helft en een veel overtuigender tweede helft, ging Feyenoord uiteindelijk toch met 0-1 onderuit.

In de eerste helft kon Feyenoord geen potten breken. In een matige wedstrijd wist Feyenoord geen kans te creëren. Voor het eigen doel moest het wel meerdere mogelijkheden toestaan. Eerst was het Guardado die op de lat schoot, waarna De Jong in kansrijke positie overkopte. Vervolgens kreeg PSV een wel heel makkelijk gegeven penalty. De Jong schoot hem via de bovenkant van de lat over. Zeven minuten voor rust ging het toch fout voor Feyenoord. Propper plaatste een terugvallende bal in de verre hoek naast Hansson. Naarmate de eerste helft vorderde had Feyenoord steeds minder in te brengen, waardoor op de 0-1 weinig aan te merken was.

In de tweede helft kwam er een heel ander Feyenoord uit de kleedkamer. Feyenoord gooide de schroom van zich af en zette veel meer druk en energie in de wedstrijd. Dat leverde prompt een viertal kansen achter elkaar op in de openingsfase. In het vervolg zat Feyenoord veel beter in de wedstrijd. Op basis van kracht en opportunisme wist Feyenoord de overhand te krijgen in de wedstrijd. Doordat de goal uitbleef moest Feyenoord steeds meer risico's gaan nemen. Dat gaf meer ruimte aan PSV om via de counter gevaarlijk te worden. Omdat PSV het niet goed uitspeelde bleef het tot het allerlaatst spannend. Het was Feyenoord echter niet gegeven de gelijkmaker te maken en daarmee penalties af te dwingen.

[video] 'Kleine Kuijt, minstens zo fanatiek als zijn vader'

[video] Brandje loopt met sisser af

Uitslag: 0-1 (0-1)

0-1 Propper ('38)

Opmerkelijk: (29. Luuk de Jong schiet makkelijk gegeven penalty op de lat)

'77 Michiel Kramer voor Nicolai Jørgensen

Zoet, Brenet, Isimat, Schwaab, Willems, Propper, Guardado ('87 Koch), Hendrix, Pereiro ('60 Narsingh), De Jong, Locadia

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag online met 94 foto's

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.