Elia schiet Feyenoord naar 1-0 zege op Willem II

13 september 2015
-
-

Feyenoord behaalde zondagmiddag in De Kuip en moeizame zege op Willem II. Invaller Eljero Elia werd de matchwinnaar met een uitstekend doelpunt na een fantastische pass van Rick Karsdorp.

Feyenoord had in de eerste helft een overwicht en creëerde diverse kansen op de openingstreffer. De ploeg vond doelman Lamprou keer op keer op haar weg. Aan de andere kant had Willem II met enkele counters misschien wel de beste kansen op een treffer. Kenneth Vermeer redde twee keer knap op pogingen van Falkenburg en De Sa.

In een matiger tweede helft bleef Feyenoord kansen krijgen. Zo was El Ahmdi dichtbij met een inzet op de baal en schoof Kramer de rebound in de handen van de keeper. Tien minuten na rust verloor Feyenoord Kramer toen die zich verstapte. Kazim kwam voor hem in het veld. Even later mocht ook Elia invallen. Met een verwoestend schot schoot hij alles van zich af en zorgde hij voor de 1-0 van Feyenoord. Dat gebeurde na een schitterende dieptepass van Karsdorp. Feyenoord wist vervolgens de 1-0 uit te spelen en daarmee weer drie punten aan het totaal toe te voegen.

Feyenoord profiteert van gelijkspel Ajax, op doelsaldo derde op de ranglijst

Feyenoord heeft door de zege optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van Ajax tegen FC Twente. De achterstand van de koploper bedraagt nu nog slechts e e n punt. Feyenoord staat op basis van doelsaldo derde op de ranglijst. Heracles dat met 0-1 won in Den Haag staat op basis van een beter doelsaldo tweede.

Ereronde voor kampioensteams van vorig seizoen bij de jeugd

In de rust van Feyenoord - Willem II mochten de kampioensteams bij de jeugd van vorig seizoen een welverdiende ereronde lopen in De Kuip.

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Feyenoord - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 2-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.