Feyenoord naar overtuigende 0-3 uit bij Standard Luik

11 december 2014
-
Europa League
-

Feyenoord heeft op overtuigende wijze weten te winnen in Luik. Thuisploeg Standard hd geen schijn van kans tegen het sterke Feyenoord. Het werd uiteindelijk 0-3 en daarmee hield Feyenoord de schade voor de Belgen nog beperkt mee.

In de beginfase had Feyenoord het even moeilijk met de druk van de Belgen. Nadat de ploeg zich dat bewust was, wist de ploeg onder de druk uit te spelen en kreeg de ploeg de controle over de wedstrijd. Na een kwartier spelen kwam Feyenoord al op voorsprong. Uit een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied kon Toornstra binnenschieten. Hij had gezien dat de doelman van Standard niet goed stond opgesteld en schoot knap binnen. Voor rust had Feyenoord het duel al moeten beslissen. Immers, Boëtius en Kazim hadden daar goede kansen op, maar hielden het spannend.

Na rust wist Feyenoord het duel al snel te beslissen. Eerst was het Kazim die de bal veroverde en Boetius in staat stelde de 0-2 binnen te tikken. In de slotfase kon invaller Elvis Manu op zijn eigen wijze frommelend langs de tegenstander ook de 0-3 nog binnenschieten.

Feyenoord groepswinnaar

Feyenoord is op overtuigende wijze groepswinnaar geworden in de Europa League. In de andere wedstrijd won Sevilla met 1-0 van Rijeka.

Eindstand groep G:
1. Feyenoord 12
2. Sevilla 11
3. Rijeka 7
4. Standard Luik 4

Debuut voor Woudenberg en Dammers; Boulahrouz en Kongolo vallen uit

Lucas Woudenberg en Wessel Dammers hebben hun debuut gemaakt bij Feyenoord. Woudenberg stond als linksback in de basis en speelde een verdienstelijke wedstrijd. Dammers kwam in het laatste kwartier in het veld voor de uitgevallen Kongolo. Dammers, de laatste tijd bij Jong Feyenoord omgeturnd tot verdediger, mocht in het centrum zijn debuut maken.

Kongolo viel uit omdat hij misselijk was. Volgens Feyenoord watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International komt zijn meespelen zondag naar verwachting niet in gevaar. Khalid Boulahrouz moest na al een half uur geblesseerd naar de kant. Dat zou uit voorzorg zijn geweest vanwege liesklachten. Later moet daar meer duidelijkheid over komen.

Rutten: 'groepswinst mooie beloning voor de spelers'

Fred Rutten liet na afloop weten genoten te hebben van zijn ploeg. 'Het was een hele geslaagde avond,' zo gaf hij aan voor de camera van RTL7. 'We hebben heel Europees gespeeld met zeker in de tweede helft vrij goed positiespel. Niemand had vooraf verwacht dat Feyenoord in deze poule groepswinnaar zou worden. Dit is echt een mooie beloning voor de spelers. Dit team is duidelijk groeiende.'

Feyenoord in Beeld: 110 foto's Standard Luik - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.