Feyenoord laat punten liggen tegen 10 man van Heerenveen: 1-1

15 augustus 2014
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd in de Kuip winnend af te sluiten. Ondanks dat Heerenveen het laatste half uur met tien man speelde kon Feyenoord de punten niet in eigen huis houden.

Feyenoord probeerde in de eerste helft de tegenstander wel de wil op te leggen, maar dat gebeurde in een dusdanig tempo dat de Friezen er niet van in de war raakten. Op de aanvallen die wel gevaarlijk werden trad keeper Nordfelt van Heerenveen uitstekend op.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Heerenveen met tien man t staan. Van den Berg liep tegen een domme tweede gele kaart op en moest dus met rood vertrekken. Het was prompt daarna Feyenoord doelwit Ziyech die een vrije trap binnenschoot en de tien man van Heerenveen op 0-1 zette. Het duurde slechts drie minuten voordat Feyenoord weer langszij kwam. Invaller Schaken bediende Te Vrede uitstekend en liet de Feyenoord spits de gelijkmaker binnenwerken. dat was het signaal voor een lang slotoffensief van Feyenoord. De ploeg kreeg de kansen wel, maar vond uiteindelijk een goede Nordfelt op de weg.

[video] Kazim-Richards op de tribune

[video] Basaçikoglu: voel me lekker thuis

Immers: 'tegen tien man moet je gewoon winnen in De Kuip'

Lex Immers, aanvoerder van Feyenoord bij afwezigheid van Jordy Clasie, kon na afloop voor de camera van Fox Sports alleen maar beamen dat het puntenverlies een enorme domper is. Immers dacht zelf voor de gelijkmaker te zorgen, maar die ging naar Te Vrede iee al nog aanraakte. 'Ik hoor net dat Mitchell het doelpunt krijgt. Volgens mij scoorde ik hem zelf gewoon. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wie hem krijgt. Het is belangrijker dat we de gelijkmaker maken. We moeten dan de 2-1 ook nog maken. Op het laatst hebben we zoveel druk op Heerenveen. Ze staan alleen maar in de eigen zestien. Helaas viel de bal niet goed.'

'In de eerste helft hadden wij heel veel moeite met het spel van Heerenveen. Tioen hebben we het niet goed gedaan. Wij wilden vanuit de lengte druk zetten, maar hadden moeite met het inschuiven van Sinkgraven van de linkerkant. De trainer gaf aan dat we vanuit de breedte moesten schuiven. Dat ging in de tweede kant iets beter. Als je dan tegen tien man komt te staan in De Kuip, moet je gewoon winnen. Dan moet je het gewoon afmaken. Met een punt kun je niet tevreden zijn.'

Te Vrede: 'bij mij wilde hij er vandaag niet in'

Mitchell Te Vrede tekende voor de gelijkmaker tegen Heerenveen. Een inzet van Immers ging via zijn voet in het doel. De spits, enorm teleurgesteld na de wedstrijd, vond het maar niets, zo liet hij weten voor de camera van Fox Sports. 'Ik hoorde in de kleedkamer dat hij op mijn naam komt. Maar voor mijn gevoel niet. Hij kopte hem in de binnenkant van mijn voet. Maar het was werk van Lex. Bij mij wilde hij er vandaag niet in.'

De enorme teleurstelling overheerste bij de spits die zich nu wil bewijzen. 'We hebben gelijkgespeeld. We begonnen stroef, onrustig. In de tweede helft waren er veel voorzetten. Ik heb 3, 4 keer op goal gekopt, maar de keeper pakte hem steeds goed. Als ik hem er wel ingeknikt had, is het helemaal anders vandaag. Ik ben in ieder geval wel blij dat ik meerdere keren in de juiste positie kwam, hij ging er alleen niet in vandaag.'

Rutten: 'geen akkoord met Porto. ik wilde met oog op Luhansk geen risico nemen met Clasie'

Fred Rutten ontkende na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen categorisch dat er sprake is van een akkoord met porto over Jordy Clasie. 'Ik begrijp het wel dat er gespeculeerd wordt. Maar het is absoluut niet waar. Jordy klaagt al twee a drie dagen over stijve hamstrings. Vandaag heb ik de knoop maar doorgehakt,' aldus Rutten voor de camera van Fox Sports Donderdag moeten we Europees spelen tegen Luhansk en dat is erg belangrijk. Dan hebben we Jordy echt nodig.'

Rutten: 'het voetbal bij ons was heel matig, maar dat weet ik'

Fred Rutten was na afloop voor de camera van Fox Sports uiteraard allerminst tevreden. Dat het voetballend niet goed genoeg was, leek voor hem niet verrassend. 'De tegenstander was voetballend beter. Wij hadden problemen met de positiewisselingen vanaf links bij Heerenveen. Er werd niet doorgedekt en dan kom je steeds te laat. Dat hebben we in de rust gerepareerd. Daarna stond het defensief wat beter. Het voetbal bij ons was vandaag heel matig, maar dat weet ik.'

Net als afgelopen week wisselde Fred Rutten opnieuw beide buitenspelers. 'Als je een aantal spelers hebt die ongeveer van hetzelfde kaliber zijn en een of twee zitten niet in de wedstrijd, dan moet je gewoon wisselen in zo'n situatie.' De Feyenoord coach was tevreden over de opstelling van Te Vrede. 'Misschien had hij wel een of twee keer kunnen scoren, maar de manier waarop hij op het veld staat, kan ik alleen maar 'chapeau' zeggen.'

SC Heerenveen: van den Berg ('59)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('74)

Feyenoord in Beeld: Foto's Feyenoord - Sc Heerenveen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.