Feyenoord in slotminuut onderuit in Waalwijk: 1-0

24 november 2013
-
-

Feyenoord is zondagmiddag in Waalwijk tegen een van de hekkensluiters heel onnodig onderuit gegaan. Ver in blessuretijd viel de beslissende treffer. Ronald Koeman verloor daarmee voor het eerst in zijn trainerscarrière van zijn broer.

Feyenoord begon heel behoorlijk aan de wedstrijd en kreeg met name via Pelle en Vilhena enkele mogelijkheden. Na 20 minuten zakte Feyenoord weg en werd RKC via de counter gevaarlijker. In de tweede helft kon Feyenoord geen potten breken, het ontbrak aan creativiteit in het elftal. Op werklust werd RKC meermalen gevaarlijk. RKC doelman Seda stond zijn mannetje op inzetten van Pelle en Immers. Het leek daardoor op 0-0 af te stevenen, toen RKC uit het niets ver in blessuretijd via Joachim alsnog de drie punten in eigen huis wist te houden.

[video] Ronald Koeman: verlies niet verdiend

Ronald Koeman noemde het verlies niet verdiend, maar wel heel onnodig. 'Het is onnodig, maar het gebeurt iedere keer. Dus misschien past dit wel bij ons.'

Pelle: 'we wisten simpelweg niet te scoren'

Graziano Pelle had na afloop van de teleurstellende wedstrijd tegen RKC voor de camera van Fox Sports weinig antwoorden. 'We wisten simpelweg niet te scoren. Ik weet niet wat ik moet zeggen. We waren negentig minuten de betere partij, het was wachten op de goal voor ons. We hebben niet gescoord en zij maken wel de 1-0.'

Immers: 'Dit is geen incident meer. Als je het zo weggeeft, ben je geen kampioensploeg.'

Feyenoord hoeft zich wat Lex Immers betreft voorlopig geen 'kampioensploeg' meer noemen. "Als je op deze manier verliest, verdien je zo'n omschrijving niet meer. Dat is de keiharde realiteit."

Steeds als Feyenoord kansen krijgt om te stijgen op de ranglijst gaat het mis. Immers heeft er geen verklaring voor. "Dat weet ik nu zo snel nog even niet. Dat moeten we maandag in de groep met elkaar maar eens goed bespreken. Ik ga in elk geval geen rare dingen roepen. Maar deze nederlaag is geen incident meer, dat is wel duidelijk."

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage RKC Waalwijk - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.03. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.