Feyenoord geeft het in slotfase weg in Deventer: 2-2

19 oktober 2013
-
-

Feyenoord kreeg een enorme domper te verwerken door een onverwacht en onnodig 2-2 gelijkspel uit tegen Go Ahead Eagles. De thuisploeg was in de Adelaarshorst nog ongeslagen en bleef dat zaterdagavond ook.

Feyenoord was veel beter dan de thuisploeg. Dat resulteerde al voor rust in een reeks kansen. Met name Boetius had zijn ploeg een drietal keer voor de keeper op voorsprong moeten zetten. Het was De Vrij die na een corner wel kon binnenschieten voor de 0-1. Feyenoord had uitstekend gespeeld, alleen verzuimd de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

In de tweede helft leek het gebrek aan scorend vermogen Feyenoord dwars te zitten. Amevor bracht de thuisploeg opeens langszij. Het gaf de Eagles een nieuw elan. De enorme overmacht en controle van Feyenoord was daarmee teniet gedaan. Feyenoord herpakte zich wel en kwam via Immers op 1-2, hij kon simpel binnentikken. Het gebrek aan doelpunten kwam Feyenoord alsnog duur te staan. In de 89ste minuut schoot Kolder een vrije trap binnen.

[video] Koeman: moet na half uur 0-3 zijn

[video] De Vrij: "Was eigenlijk niks aan de hand"

Harde woorden in kleedkamer Feyenoord na laat gelijkspel

In de kleedkamer van Feyenoord vielen harde woorden na het late gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Dat was in het kleine stadionnetje na afloop goed te horen. Samuel Armenteros was daarbij het middelpunt, zo was te horen en bevestigde hijzelf in De Telegraaf. "Natuurlijk, je staat met 2-1 voor, denkt dat je de buit binnen hebt en dan is het zo zuur als Kolder nog de kans krijgt om 2-2 te maken. Ik ben een van de jongens die na een wedstrijd best kritisch is. Ik begin bij mijzelf, want ik had natuurlijk ook grote kansen. In topvoetbal moet je hard voor elkaar kunnen zijn. We zeiden geen dingen om elkaar te kleineren, maar om elkaar beter te maken."

"Dit mag gewoon niet gebeuren. Go Ahead is best een aardige ploeg, het heeft ook enthousiast publiek. Sommige ploegen zijn misschien tevreden met een gelijkspel hier. Maar kom op zeg, wij zijn Feyenoord, wij gaan voor het hoogste, voor de nummer één positie op de ranglijst. Dan mag je best keihard tegen elkaar zijn en hoor je te weten wat er van je wordt verlangd."

Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena

Erwin Mulder, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Miquel Nelom, Jordy Clasie, Lex Immers, Tonny Trindade de Vilhena, Samuel Armenteros, Graziano Pellè, Jean-Paul Boëtius ('79 Ruben Schaken)

Opstelling Go Ahead Eagles

Room, Schmidt, Vriends, Schenk, Amevor, Falkenburg ('77 Rijsdijk), Overgoor, Lambooij, Antonia ('84 Kavak), Kolder, Godee ('76 Houtkoop)

Feyenoord in Beeld: Go Ahead Eagles - Feyenoord 2-2

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.17. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.