Feyenoord zonder Pelle met 2-0 onderuit in Heerenveen

30 maart 2013
-
-

Feyenoord heeft in de strijd om e titel een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg ging in Heerenveen met 2-0 onderuit. Vooraf was er al veel gesproken over het gemis van Graziano Pelle. De ploeg kon dat gemis geen moment goed opvangen.

Heerenveen was vanaf het begin agressiever en feller. Feyenoord liep daardoor achter de feiten aan. Verdedigend gaf Feyenoord eigenlijk nauwelijks iets weg. Aanvallend konden de Rotterdammers echter niet tot verzorgd voetbal komen, het moest steeds van individuele momenten komen.

In de tweede helft kwamen er ook de kansen voor Heerenveen. Omdat Mulder goed oplette en de echte finesse bij Heerenveen voorin ontbrak, bleef het lang 0-0. Daardoor mocht Feyenoord blijven hopen de drie punten uit Friesland mee te kunnen nemen. Vijf minuten voor tijd viel de 1-0 alsnog door Finnbogason. Gezien het wedstrijdbeeld was daar niet al te veel op af te dwingen. Dat ook de 2-0 viel na een inschattingsfout van De Vrij was vervolgens slechts voor de statistieken nog relevant.

Nordfeldt

Feyenoord in Beeld: Foto's Heerenveen - FeyenoordFR1908.net: SC Heerenveen - Feyenoord 2-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.