Topper tussen Feyenoord en FC Twente eindigt in 0-0

27 januari 2013
-
-

Feyenoord is in de topper tegen FC Twente op een 0-0 gelijkspel blijven steken. Feyenoord was een uur de betere ploeg, maar wist dat niet in de score tot uitdrukking te brengen. In de slotfase was FC Twente nog dichtbij een zege.

In een aardig begin zette Feyenoord FC Twente vast. Feyenoord kreeg diverse kansjes. De grootste was voor Immers die met een volley op de keeper schoot. Feyenoord verzuimde het overwicht in de eerste helft tot uitdrukking te brengen op het scorebord.

In de tweede helft ging Feyenoord op dezelfde voet door. Het leverde echter niet al teveel kansen op. Halverwege de tweede helft werd FC Twente sterker. De krachten gingen afnemen bij Feyenoord, waardoor FC Twente ruimte kreeg. Plots kwamen er kansen voor de Tukkers. Met name Fer was twee keer dichtbij om zijn oude ploeg pijn te doen. Hij verzuimde dat echter tot opluchting van geheel Feyenoord.

Ranglijst: Feyenoord vijfde op vijf punten

Na de 0-0 tegen FC Twente staat Feyenoord vijfde op de ranglijst. De achterstand op koploper PSV bedraagt nu vijf punten. FC Twente heeft vier punten voorsprong, Ajax twee punten. Vitesse staat op gelijke hoogte met Feyenoord, maar heeft een beter doelsaldo.

Immers door gele kaart geschorst voor uitduel tegen Willem II

Ronald Koeman zal het volgende week zondag moeten doen zonder Lex Immers. De aanvallende middenvelder is automatisch voor een duel geschorst na zijn gele kaart tegen FC Twente. Hij stond al enige tijd op scherp en kreeg tegen FC Twente zijn vijfde geel van het seizoen.

Feyenoord: Lex Immers ('48)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('73)

'65 Gutierez voor Janssen

Feyenoord in Beeld: 86 foto's Feyenoord - Fc Twente onlineFR1908.net: Feyenoord - FC Twente 0-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.