Knappe 0-2 zege Feyenoord uit bij FC Twente

18 maart 2012
-
-

Feyenoord heeft opnieuw voor een stuntje gezorgd in een topwedstrijd. De ploeg won met 0-2 uit bij FC Twente. Via een eigen doelpunt een een goal van invaller Cisse won Feyenoord heel verdiend in Enschede.

In de eerste helft was er weinig te genieten. FC Twente had meer balbezit, Feyenoord was iets gevaarlijker. Op de 0-0 was weinig af te dingen bij rust.

Het duurde tot na de rust voordat de wedstrijd loskwam. FC Twente debutant Röseler opende de score, maar wel in eigen doel. Gehinderd door Guidetti kopte hij een voorzet van Cabral binnen. Vervolgens moest FC Twente komen. Feyenoord kwam onder druk te staan en had een goede doelman Mulder nodig om op voorsprong te blijven. Uiteindelijk kon invaller Sekou Cisse de wedstrijd beslissen door vier minuten voor tijd weg te draaien en binnen te schieten.

Ranglijst: Feyenoord klimt naar vijfde plaats

Feyenoord is door de uitzege bij FC Twente naar de vijfde plaats op de ranglijst geklommen. De ploeg is Heerenveen op doelsaldo voorbij. De achterstand op koploper AZ bedraagt nog zeven verliespunten.

[video] Clasie: "Feyenoord is top in topduels"

Opstelling FC Twente

Boschker, Cornelisse ('73 Kuiper), Röseler ('83 Joshua John), Bengtsson, Tiendalli, Fer, Brama, Janssen ('73 Plet), Chadli, de Jong, John

FR1908.net: FC Twente - Feyenoord 0-2Feyenoord in Beeld: Foto's Fc twente - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.72. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.