Feyenoord wint uit bij NEC: 0-2

5 februari 2012
-
-

Feyenoord heeft op overtuigende wijze met 0-2 gewonnen van NEC. Uit in Nijmegen troffen Otman Bakkal en Guyon Fernandez doel.

Feyenoord kwal al na zes minuten op voorsprong. Uit een assist van John Guidetti wist Bakkal Feyenoord op voorsprong te zetten. Feyenoord had het duel daarna onder controle. Feyenoord speelde verzorgd en gecontroleerd voetbal.

Vlak na rust besliste Feyenoord de wedstrijd al. Het was opnieuw Guidetti die de assist gaf van waaruit dit keer Guyon Fernandez kon scoren. Omdat doelman Mulder weer een goede rol speelde kwam Feyenoord niet meer in gevaar.

Ranglijst: Feyenoord is Ajax voorbij, nog slechts 5 punten achter koploper

Feyenoord is door de zege gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst. De ploeg ging Ajax voorbij dat thuis met 0-2 van FC Utrecht verloor. De voorsprong van Feyenoord op Ajax bedraagt nu drie punten. De achterstand van Feyenoord op koploper PSV is geslonken naar vijf punten.

Vlaar: iets rechtgezet na thuisnederlaag tegen NEC

Ron Vlaar liet na afloop weten blij te zijn dat Feyenoord revanche had genomen voor de onnodige thuisnederlaag tegen NEC eerder dit seizoen. "We hadden wat recht te zetten. Dat leefde wel en dat hebben we goed gedaan," zo liet hij weten voor de camera van Eredivisie Live.

"We scoorden op de goede momenten. na zes minuten en vervolgens vlak na rust. We hadden daarna de controle over de wedstrijd. En Erwin redt ons nog een paar keer goed. We zaten er de gehele wedstrijd continu scherp op, zoals dit elftal ook moet spelen. Het was in mijn ogen een verdiende overwinning in een lastige uitwedstrijd."

'72 Nijland voor Schöne

Feyenoord in Beeld: 97 foto's NEC - Feyenoord onlineFR1908.net: NEC - Feyenoord 0-2

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 27 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.