Dramatische 10-0 nederlaag voor Feyenoord tegen PSV

24 oktober 2010
-
-

Uit bij PSV heeft Feyenoord de grootste nederlaag in de historie moeten slikken. Waar Feyenoord vorig seizoen nog won en gelijkspeelde in Eindhoven werd het nu maar liefst 10-0 voor de Eindhovenaren. Daar lag wel het een en ander aan ten grondslag.

Feyenoord begon heel behoorlijk aan de wedstrijd en kon goed meevoetballen. De eerste tegenvaller was halverwege de eerste helft toen Reis de 1-0 kon maken. Vervolgens werd de wedstrijd beslist toen Nijhuis Leerdam zijn tweede gele kaart gaf. Beide kaarten waren wel heel zwaar gegeven. Met tien man raakte Feyenoord het helemaal kwijt. Voor rust was het nog Afellay die een bal via Bruno Martins Indi binnenwerkte.

In de tweede helft kon Feyenoord het met 10 man helemaal niet meer belopen en werd door de snelle aanvallers van PSV de score vergroot tot een dramatische afstraffing van 10-0.

Feyenoord blijft toch vijftiende

Feyenoord blijft ondanks de dramatische 10-0 nederlaag toch vijftiende op de ranglijst. Vitesse ging onderuit tegen FC Utrecht en blijft zestiende.

Been: dit is een enorm zwarte bladzijde in de historie van Feyenoord

Mario Been wilde na de wedstrijd niet al te veel woorden vuil maken aan de wedstrijd. "Hier zit een coach die zich enorm schaamt. Ik heb mijn functioneren intern ter discussie gesteld. Daar is nog niet op gereageerd, de spelersgroep was enorm teleurgesteld. We zijn Fer voor lange tijd kwijt, kregen een rode kaart, het was na rust schandalig hoe wij hebben verdedigd. We zijn met 10-0 afgedroogd. Dit is een enorme zwarte bladzijde in de historie van Feyenoord en dat doet mij enorm pijn. Niet alleen als coach, ook als supporter."

[video] Emotionele Been: gevoel van schaamte