Zure nederlaag voor Feyenoord tegen NAC

12 september 2010
-
-

Feyenoord heeft een zure nederlaag geleden uit bij NAC. Feyenoord was de beste ploeg en had het meeste balbezit in Breda. De ploeg slaagde er echter niet in om kansen te creëren. Dat zou het elftal van Been in de slotfase opbreken. Vijf minuten voor tijd werd Schilder vrijgelaten. Die kon de bal naast Van Dijk binnenschuiven. Dat het vervolgens in blessuretijd via een vrije trap van Schilder nog 2-0 werd, was slechts van belang voor de statistieken.

Rode kaart voor Martins Indi

Martins Indi kreeg in het duel tegen NAC in de 90ste minuut een directe rode kaart. Hij pakte een doorgebroken speler aan zijn shirtje vast en moest vervolgens van het veld. Normaal gesproken levert dat hem een schorsing van een duel op.

Feyenoord voorlopig achtste op de ranglijst

Na de nederlaag tegen NAC staat Feyenoord voorlopig achtste op de ranglijst. Later vanmiddag zou Feyenoord nog kunnen zakken naar de negende plaats indien FC Utrecht een goed resultaat behaald vanmiddag.

Vlaar: te weinig kansen gecreëerd

Aanvoerder Ron Vlaar baalde na afloop uiteraard van de nederlaag. "We hebben wel aardig gespeeld, met name in de eerste helft. We creëerden alleen veel te weinig 100% kansen. Ik kan er zo niet een bedenken. De goede loopacties zijn er wel, maar het probleem ligt voor de goal. We gaven verder eigenlijk niets weg. Dan kom je vijf minuten voor tijd achter door een detail. Je moet gewoon scherp blijven. Dat hadden we niet verdiend. Dan moet Martins Indi nog met rood van het veld. Ik vond het zwaarbestraft. Maar dat is de keuze van de scheidsrechter."

Enkele sfeerfoto's vanuit Breda

Via Twitter verschijnen de eerste sfeerfoto's van NAC-Feyenoord. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic dramatisch zicht bij #nacfey #feyenoord #dom #nac #publiek on Twitpic In Breda. Feyenoord forever! on Twitpic En het is begonnen.. NAC - Feyenoord.. Wat zal het worden... on Twitpic

'60 Lurling voor Kolkka

Feyenoord in Beeld: 87 foto's Nac Breda - Feyenoord onlineFR1908.net: 12-09-10 NAC Breda - Feyenoord 2-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.