Spectaculaire 2-3 zege op FC Groningen

28 februari 2010
-
-

Feyenoord heeft in een spectaculaire wedstrijd met 2-3 gewonnen van FC Groningen. Daar waar Feyenoord vorige week in blessuretijd punten verloor, deed de ploeg dat nu via een schot van Ron Vlaar.

In de eerste helft waren er op het hele slechte veld in Euroborg weinig open kansen voor beide ploegen. Daardoor was de ruststand van 0-0 een logische.

Na rust was het Bahia die opnieuw in Groningen scoorde. Hij zette Feyenoord op 0-1. FC groningen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Via de counter profiteerde Feyenoord daarvan. De goal kwam uiteindelijk op naam van Tomasson.

FC Groningen kwam in de slotfase terug van 0-2 naar 2-2 via Matavz en Granqvist. Vlaar kon wellicht wat tegen de verhouding in met een enorme pegel in blessuretijd alsnog de 2-3 binnenschieten.

Ranglijst: Feyenoord blijft stevig op vierde plaats

Met de zege uit bij FC Groningen heeft Feyenoord voorkomen dat Heracles en AZ, die beiden wonnen, dichterbij zijn gekomen. De voorsprong bedraagt nog steeds acht punten met nog negen duels te gaan.

Castaignos maakt competitiedebuut

Luc Castaignos maakte als invaller zijn competitiedebuut voor het eerste elftal van Feyenoord. Acht minuten voor tijd mocht hij Tomasson komen vervangen.

Eerste zege in Groningen sinds 2005

Feyenoord won voor het eerst sinds 2005 weer eens uit bij FC Groningen. In 2005 werd het 0-2 en scoorden Bahia en Hofs. Sindsdien was er een 1-1 gelijkspel en nederlagen van 3-0, 3-2 en 3-2. Nu scoorde Bahia opnieuw in de 2-3 zege.

Been: Feyenoord de gelukkigste

Mario Been liet na afloop bij Eredivisie Live weten blij te zijn dat het geluk deze keer naar de kant van Feyenoord viel. "Groningen uit is altijd lastig voor ons. Een ploeg met heel veel fysieke kracht en veel lopende mensen. Eerste helft koos ik ervoor om een tegen een te spelen met Tomasson en Makaay, maar desondanks hebben we weinig gecreëerd. We hebben geluk dat Groningen niet de eerste goal maakte. Tweede helft heb ik Tomasson iets terug laten zaken en toen hadden we meer grip op de wedstrijd. We scoorden ook twee goede goals, maar we hadden de derde moeten maken. Als je 0-2 voor staat, een kwartier voor tijd uit tegen FC Groningen, denk je dat het gelopen koers is. Ze blijven gaan tot de laatste minuut, en dat zorgde voor veel lastige situaties voor onze goal. Gelukkigerwijs winnen wij de wedstrijd, de meest gelukkige gewonnen. Ik moet de spelers een compliment geven. Wedstrijd kon alle kanten op, maar viel gelukkig onze kant op."

[video] Jans: "Geweldige wedstrijd"

[video] Vlaar maakte zijn fout goed

[video] Been: "Gelukkigste heeft gewonnen"

21.000 toeschouwers

Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('42)

'76 Pedersen voor Nordstrand

Ego2.nl: Fotoreportage FC Groningen - Feyenoord onlineFR1908.net: 28-02-10 FC Groningen - Feyenoord 2-3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.