Feyenoord - Ajax: 1-1

31 januari 2010
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de Klassieker tegen Ajax te winnen. In De Kuip eindigde het duel in 1-1. Wijnaldum maakte de enige treffer voor de Rotterdammers.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en had het overwicht. Andre Bahia kreeg een uitstekende kans, maar kopte richting Stekelenburg. Halverwege de eerste helft nam Ajax tegen de verhouding in de leiding. Marco Pantelic schoot de Amsterdammers op voorsprong. Feyenoord had het vervolgens erg moeilijk en dreigde tegen een grotere achterstand aan te lopen.

Na rust moet De Cler de geblesseerde Van Bronkckhorst vervangen. Daardoor wilde Been de teleurstellende Cisse nog niet vervangen door Biseswar. Later in de tweede helft kwam Makaay in het veld. De wedstrijd kantelde vervolgens. Georginio Wijnaldum schoot Feyenoord naast Ajax, waarna Feyenoord erop en erover leek te gaan. De kansen kwamen, maar het doelpunt niet. In de slotfase kon het alle kanten op, maar bleef het uiteindelijk 1-1.

Live foto's en video tijdens wedstrijd van Feyenoord-Ajax

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's van Feyenoord-Ajax (klik op de foto's om te vergroten):

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Cmone Feyenoord! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Feyenoord-scums ....... De kuip!! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Dat de spelers van 020 nog wel de Kuip in mogen. Krijgt Feyen... on Twitpic Spelers lopen zich warm #FEYaja on Twitpic Langs de Lijn #FEYAJA on Twitpic We beginnen! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Sfeer is weg, schieten voor een knaak #FEYAJA on Twitpic Rust #FEYAJA on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Op weg naar huis van #FEYaja. Mooie, maar vooral spannende we... on Twitpic

Ranglijst: Feyenoord schiet weinig op

Feyenoord is op de ranglijst weinig opgeschoten na de 1-1 tegen Ajax. De ploeg blijft vierde met vier punten achterstand op de nummer drie Ajax. De voorsprong op de achtervolgers is nog steeds aanzienlijk. De ploeg staat dus onbedreigd vierde.

Vlaar: wedstrijd kon alle kanten op

Ron Vlaar was na afloop realistisch dat het duel alle kanten op had gekund. "We hebben niet verloren, dat is belangrijk. Maar het is jammer dat we er niet nog eentje maken. Maar het kon net zo goed andersom, in de slotfase kon de wedstrijd alle kanten op. Maar we moeten leren om het goede gevoel dat we hebben als ploeg, de hele wedstrijd vast te houden. Nu kregen we toch een behoorlijke dreun met de 0-1, terwijl we helemaal niet slecht speelden. Mentaal moeten we dus sterker zijn."

Been: kan wel leven met gelijkspel

Mario Been liet na afloop weten wel te kunnen leven met het gelijkspel. 'De eerste 2 minuten hebben we het heel goed gedaan. Vervolgens hielpen we Ajax door verdedigende fouten in het zadel. Dan kom je 1-0 achter tegen een team dat iets defensiever speelt. We hadden minder ruimte en dan moet je die via de zijkanten zoeken. Daar zaten we een beetje vast.'

'Omdat Van Bronckhorst uitviel, kon ik mijn geplande wissel van Biseswar voor Cisse niet uitvoeren. De goal valt dan gelukkig voor ons. Vervolgens kregen we diverse mogelijkheden. We toonden toen een over-mijn-lijk mentaliteit. Ik kan uiteindelijk wel leven met het gelijkspel. Door geen enkele ploeg in de eredivisie worden we nu nog weggespeeld.'

[video] Wijnaldum na Feyenoord-Ajax

[video] Been: "We zijn goed bezig"

Vink: ze zijn bij Ajax wel vaker boos op Vink

Voor de microfoon van Radio Rijnmond liet scheidsrechter Vink weten dat de boosheid van de Ajax fans over het niet geven van de penalty hem weinig deed. 'Ze zijn wel vaker boos op Vink. Waarschijnlijk komt dat omdat ze in de drie duels die ik van hen heb geleid ze slechts een punt hebben gehaald. Het was hands van De Cler, maar in mijn ogen absoluut niet opzettelijk. Ook niet nadat ik de beelden gezien heb.'

Later zou de scheidsrechter bij Eredivisie Live na het zien van de beelden wel toegeven dat hij een penalty had moeten geven aan Suarez, na een duel met De Vrij.

'86 Eriksen voor Emanuelson

Feyenoord in Beeld: Feyenoord - 020: 1-1FR1908.net: 31-01-10 Feyenoord - Ajax 1-1
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - 020 (3 pagina's!) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.