Duidelijke overwinning in Tilburg: 0-3

29 februari 2004
-
-

Na grote problemen in met name uitwedstrijden won Feyenoord eindelijk weer eens gemakkelijk in een uitwedstrijd. De ploeg won met 0-3 van Willem II in Tilburg. Extra leuk was dat dit gebeurde in een weekend waarin zowel AZ, PSV als Ajax verloren. Lurling, Song en Smolarek waren in de tweede helft de doelpuntenmakers.

In de eerste helft leek het een gezapige pot te gaan worden. Er gebeurde hoegenaamd niets en er was ook weinig inzet om iets te forceren. Pas na een half uur spelen brak de wedstrijd open met kansen voor beide goals in het laatste kwartier. De beste kansen waren voor Willem II. Tot twee keer toe appeleerde het voor een penalty. Daarnaast zag het een schot van Caluwe op de lat verdwijnen.

In de twee helft zette die trent zich door. Er waren meer momenten voor de goal te noteren, die waren aanvankelijk in het voordeel van Willem II. De goal viel echter in het voordeel van Feyenoord. De buitenspelval ging net te laat open en op rand van buitenspel mocht de voor Van Persie ingevallen Lurling op de goal af. Hij wachtte lang, maar wipte de bal vervolgens over de duikende keeper, 0-1.

Dat bleek uiteindelijk ook de beslissing. Niet veel later kwam Song mee op. Hij maakte vervolgens een wereldgoal door zijn afstandschot hoog boven De Vlieger in de goal te schieten: 0-2.

Feyenoord maakte het vervolgens af toen het steed smeer ruimte ging krijgen van Willem II. Bij een van die counters legde Buffel de bal voor De Vlieger onzelfzuchtig opzij naar Smolarek. Die kon geheel vrijstaand de 0-3 binnenschuiven en de punten definitief in veilige haven brengen.

Reageren op deze wedstrijd: klik hier voor chatbox

Reageren op het verloop, resultaat en gevolgen van deze wedstrijd?

Klik hier en ga naar de Feyenoord Chatbox

Feyenoord weer langszij aan AZ

Feyenoord is met de knappe 0-3 in Tilburg weer langszij gekomen aan de nummer drie AZ. De Alkmaarders hebben alleen nog een beter doelsaldo dan Feyenoord. Feyenoord heeft twee punten voorsprong op de nummer vijf Heerenveen. Voor diegenen die nog hopen op een wonder: zowel Ajax (1-0 uit bij Utrecht) en PSV (1-2 thuis tegen Roda JC) gingen onderuit. De achterstand op nummer twee PSV bedraagt nu zeven punten.

Eerste overwinning in zes seizoenen in Tilburg

Feyenoord wist voor het eerst sinds zes seizoenen eindelijk weer eens te winnen in Tilburg. Ondanks het uitcomplex dit seizoen deed de ploeg dus uitstekende zaken.

Wereldgoal voor Chong-gug Song

Chong-gug Song deed na lange tijd weer echt van zich spreken. In de tweede helft zorgde hij voor de 0-2 via een fantastisch afstandschot van buiten het strafschopgebied dat onhoudbaar boven de keeper in de goal sloeg. Hopelijk geeft dat de Koreaan het benodigde extra vertrouwen om zijn vorm weer terug te vinden.

100ste doelpunt voor Lurling

Voor Anthony Lurling had zijn openingsdoelpunt in Tilburg naast het feit dat hij feyenoord daarmee op het goede spoor zette, nog een extra goud tintje. Het betekende zijn 100ste goal in het betaalde voetbal,

Willem II: Van Mosselveld

Patrick Lodewijks, Chong gug Song, Peter van den Berg, Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Ebi Smolarek, Hossam Ghali, Alfred Schreuder, Robin van Persie ('46 Anthony Lurling), Thomas Buffel, Dirk Kuyt

Opstelling Willem II

De Vlieger, Wau ('70 Mariana), Mathijsen, Van Nieuwstadt, Van Mosselveld, Jaliens, Caluwe, Mathijssen, Denneboom, Shoukov ('63 Sektaoui), Hadouir

Feyenoord vakkie W1: Fotoverslag Willem II - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.