Feyenoord wint met 0-5 bij Harkemase Boys

24 september 2009
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft donderdag in de namiddag een makkelijke bekerzege behaald op Harkemase Boys. Tegen de hoofdklasser werd het in de tweede ronde van de KNVB beker 0-5. Bij rust was de stand al 0-3 via doelpunten van Diego Biseswar, Leroy Fer en Ron Vlaar. Roy Makaay bepaalde in de tweede helft met twee treffers de eindstand op 0-5.

Loting vanavond bij RTL7

De loting voor de derde ronde van de KNVB beker zal vanavond live te zien zijn bij RTL7. De loting wordt vlak voor middernacht verwacht.

Debuut voor Babovic, De Vrij en Castaignos

Stefan Babovic en de jeugdspelers Stefan de Vrij en Luc Castaignos maakten in Harkema hun debuut in het eerste elftal van Feyenoord. vanwege de ruime voorsprong die Feyenoord bij rust al had bereikt, kon Mario Been het drietal hun eerste minuten gunnen.

[video] Vlaar scoort vanaf eigen helft uit vrije trap

Verdediger Ron Vlaar scoorde het doelpunt van zijn leven tegen Harkemase Boys. De verdediger schoot een vrije trap van eigen helft (!) direct binnen. Vlaar na afloop: 'Ik vroeg aan Hofland: de keeper staat ver, zal ik 'm schieten, Kev? Hofland riep toen schieten, schieten! Mooi moment, ik scoor niet zoveel, dit vergeet ik nooit meer. Ik ben benieuwd hoe de goal er op TV uitziet.

'Hier moet ik even van genieten, en dan op naar zondag. In het begin hadden we 't even moeilijk, ze begonnen scherp. In het vervolg ging het beter, we hadden eigenlijk wel meer moeten scoren.'

Bekijk video van het doelpunt van Vlaar

Mario Been tevreden over Feyenoord

Voor de camera liet Mario Been weten tevreden te zijn over zijn elftal in het duel tegen Harkemase Boys. "We hebben geen blessures opgelopen en vijf doelpunten gemaakt. Dan doe je het goed. Als we iets scherper waren geweest hadden we misschien meer kunnen scoren maar het is een goede overwinning. het tempo was in het begin te laag. na de eerste goal ging het snel. Het hoogtepunt was natuurlijk de geweldige goal van Ron Vlaar."

'46 Beck voor van der Heijden

FR1908.net: 24-09-09 VV Harkemase Boys - Feyenoord 0-5 (2de ronde beker)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 40 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.