Feyenoord haalt ook uit tegen FC Utrecht: 5-2

9 november 2008
-
-

Na de ruime zege in Limburg op Roda JC heeft Feyenoord thuis in de eigen Kuip opnieuw uitgehaald. Het FC Utrecht van Willem van Hanegem werd met maar liefst 5-2 verslagen.

Feyenoord liep op wervelende wijze naar een 3-0 voorsprong uit in de eerste helft. Eerst was het Van Bronckhorst die een vrije trap via de muur langs Vorm schoot. Vervolgens had Biseswar een schitetrende periode met een prachtige wreeftrap van afstand en een actie die de 3-0 opleverde.

Nog voor rust was het FC Utrecht dat via Schut op 3-1 kwam. Na rust ging Timmer in de fout. Hij trapte de bal tegen Nesu en zag de bal vervolgens in het Feyenoord doel verdwijnen. In die periode wankelde een ver weggezakt Feyenoord.

Op de counter profiteerde club in de slotminuten van de ruimte die FC Utrecht achterin weg moest geven op zoek naar de gelijkmaker. Het waren El Ahmadi en Makaay die Feyenoord op 5-2 zetten.

Timmer: twee assists, dat gebeurt niet vaak

Doelman Henk Timmer zorgde in het duel tegen FC Utrecht voor twee assists. 'Dat gebeurt niet vaak voor een keeper' aldus Timmer. De meeste aandacht ging uit naar de bal die hij opschoot tegen Nesu. 'In 20 jaar betaald voetbal was dat mijn eerste keer. Ik hadhem gewoon langs hem heen moeten schieten. Hij springt in de baan van het schot, dat deed hij goed. Dat was een ongelukkig moment, jammer.'

Volgens Timmer speelde Feyenoord niet beter dan voorheen. 'In fases hebben we nu heel goed gespeeld, maar in andere wedstrijden ook. Je maakt nu alleen prachtige goals en daar gaat het uiteindelijk om in het voetbal.'

'Willem is een Feyenoordfan'

Via diverse liedjes als 'Willem is een Feyenoordfan' en 'Willem bedankt' bedankten de Feyenoordfans op ludieke wijze oer-Feyenoorder Willem van Hanegem voor de snelle 3-0 voorsprong die Feyenoord in handen kreeg.

Van Hanegem maakte zijn rentree als coach van FC Utrecht nadat hij na het ontslag van de rest van de technische staf drie duels had laten lopen. Na afloop wilde hij niet meer ingaan op die situatie.

Feyenoord: Kevin Hofland ('77)
Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('83)

Roy Makaay

Diego BiseswarGiovanni van BronckhorstLeroy FerKarim El AhmadiGeorginio Wijnaldum