23 oktober 2008
-
Europa League
-

Feyenoord heeft de eerste UEFA Cup wedstrijd in de poulefase met 3-0 verloren van Nancy. In de eerste helft deed Feyenoord het nog verdienstelijk en stond het 0-0 bij rust. Na rust ging de ploeg in de fout waarna Nancy naar 3-0 kon uitlopen.

In de eerste helft gebeurde er weinig opwindends. Feyenoord had eventjes hoop op een strafschop toen Mols licht werd vastgehouden. Dat bleek voor de scheidsrechter te weinig.

Na rust ging de ploeg in de fout. Eerst was het El Ahmadi die een bal slecht verwerkte en de 1-0 inluidde. Monsef Zerka profiteerde. Zes minuten daarna was het Julien Féret die de 2-0 maakte.

Verbeek zocht vervolgens met zijn elftal de aanval, waardoor de ploeg achterin meer ruimte weggaf. Een van die kansen die daaruit kwam benutte Helder voor de 3-0 voor Nancy.

Makaay maakt 20 minuten voor tijd rentree

Roy Makaay maakte 20 minuten voor tijd zijn rentree na hersteld te zijn van een liesblessure. Hij viel in voor Tim de Cler waarmee Verbeek meer risico ging nemen. Hij kon echter ook het verschil niet meer maken.

Erasmus maakt officieel debuut voor Feyenoord

Na de rentree van Makaay mocht Kermit Erasmus in de slotfase van het duel tegen Nancy nog zijn officiele debuut maken. Hij zal zich een mooier debuut hebben voorgesteld dan in de slotfase van het ruim verloren UEFA Cup duel.

Verbeek: duel beslist door momenten

Gertjan Verbeek liet na afloop weten dat het duel in zijn ogen in enkele momenten was beslist. Verbeek zag zijn ploeg ‘een hele goede’ eerste helft spelen, terwijl er ook na rust bij vlagen nog goed werd gespeeld. ‘Dat maakt het extra teleurstellend dat de wedstrijd wordt beslist door momenten.’

De eerste twee goals vielen na onoplettend hij van de verdediging. ‘Op momenten hebben we naïef en slordig verdedigd’, zei Verbeek. ‘Dat gebeurde dan ook nog op de verkeerde plekken in het veld. Dat wordt op dit niveau afgestraft. Ik hoop dat dit soort slordigheden in de toekomst eruit gaan.’

'46 Gavanon voor Malanga

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ger feyenoord  5 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.51. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.