Feyenoord-AZ eindigt in 2-2

30 januari 2008
-
-

Feyenoord heeft opnieuw puntverlies opgelopen. In de strijd om het kampioenschap moest de ploeg twee punten laten liggen tegen AZ. Het werd 2-2. Feyenoord begon redelijk, maar verloor daarna het helft uit handen. Dat resulteerde in de 0-1 voor AZ. Dat doelpunt had echter nooit goedgekeurd mogen worden door scheidsrechter Blom. Pelle werkte de bal al dan niet bewust met zijn hand binnen.

Het duurde opnieuw tot na rust voordat Feyenoord feller was dan de tegenstander. Al heel snel resulteerde dat in de gelijkmaker. E Een slechte uittrap van de AZ-keeper werd onderschept door Van Bronckhorst die vervolgens via een een-twee alleen voor de goal kwam en binnenschoot. Na de 1-1 waren er kansen voor beide doelen. El Hamdaoui zette AZ met een bekeken schot op 2-1. Niet veel later werd weer gelijk toen AZ doelman Waterman vreselijk in de fout ging. Hij stond te grabbelen en stelde Bahia in staat de 2-2 binnen te tikken. Daar zou het bij blijven.

Beleef het duel nog eens via het live wedstrijdverslag via de link hieronder naar het scorebord.

Ranglijst: Feyenoord weer naast Ajax

Feyenoord ziet door het gelijkspel de achterstand op PSV met twee punten toenemen. Feyenoord staat nu wel op gelijke hoogte met Ajax, dat thuis van PSV verloor (0-2).

Van Bronckhorst: gat wordt nu wel groot

Giovanni van Bronckhorst wilde na afloop de titelrace nog niet opgeven. "Maar een achterstand van acht punten op PSV is natuurlijk wel heel veel. De verliezer zondag bij Ajax-Feyenoord lijkt het te kunnen vergeten. Na onze 2-2 had ik het gevoel dat we de wedstrijd zouden gaan winnen. Helaas gebeurde dat niet. Met dit resultaat schieten we niets op."

Van Gaal boos op scheidsrechter Blom

Louis van Gaal was na afloop boos op scheidsrechter Blom. "Daar ben ik diep teleurgesteld over. Als het publiek ging schreeuwen, floot Blom. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Elke week gebeurt het weer. Ik snap daar niets van. Ik weet dat ik dit allemaal niet mag zeggen. Maar ik kan het niet anders zien. Als er twee ploegen spelen, moet je ook voor twee teams fluiten. Dat deed Blom niet. Mede daardoor ga ik met een heel naar gevoel naar huis."

Pelle scoort met zijn hand

Louis van Gaal was dan wel boos over scheidsrechter Blom, het eerste doelpunt van AZ werd gemaakt met de hand. Nadat Pelle de bal raakte veranderde hij hem overduidelijk nog van richting met zijn hand. Na consultatie met de grensrechter besloot Blom hem desondanks toch goed te keuren.

Van Marwijk: te vroeg om conclusies te trekken over Lee

Bert van Marwijk liet weten dat hij er over nagedacht had om Lee al voor rust te wisselen. 'De wedstrijd verliep voor Lee ongelukkig op de een of andere manier. Als je als speler dan het publiek zo tekeer hoort gaan, is het niet makkelijk overeind te blijven. We houden rekening met alle menselijke aspecten, maar het blijft wel profvoetbal. Al vind ik het nog veel te vroeg om conclusies te trekken over Lee.'

Van Marwijk: Mols aanspeelpunt

Bert van Marwijk verdedigde na afloop zijn keuze voor Mols als basisspeler. 'Michael is een aanspeelpunt, een balvaste spits. Dat geeft rust. Je kunt een station verder voetballen met Mols. Tegen Groningen laatst was het probleem dat we voorin te gemakkelijk de bal inleverden. Dan krijg je geen controle over de wedstrijd. Nu was onze start beter dan in voorgaande wedstrijden.'

Van Marwijk: boeiende wedstrijd

Bert van Marwijk sprak na afloop over een boeiende wedstrijd. 'Het was een duel van een aardig niveau en met een hoog tempo.' Feyenoord begon goed, maar naarmate de eerste helft vorderde nam AZ het over. Overde tweede helft was Van Marwijk meer te spreken. 'We kwamen wat gelukkig op 2-2, maar na de 1-1 zat ik eigenlijk te wachten op onze voorsprong.' Van Marwijk beklaagde zich net als Van gaal over de scheidsrechter. 'Ik hoorde dat AZ een doelpunt via een handsbal maakte, al moet ik dat nog terugzien en Michael Mols had een strafschop moeten krijgen. Dat zijn beslissende momenten.'

'80 Poulsen voor de Zeeuw

Coens place: 41 foto's Feyenoord- AzFeyenoordvanalleswat.com: Feyenoord - AZ 2-2
fr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - AZfeyenoordrotterdam.net: Foto's Feyenoord - AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 gabberbbrand  3 2-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Giovanni van Bronckhorst (207 -> 5,0)