Feyenoord verslaat FC Twente in tweede helft: 3-1

24 januari 2008
-
-

Feyenoord heeft donderdag in De Kuip FC Twente met 3-1 verslagen. Het duel kende twee gezichten. In de eerste helft werd Feyenoord weggespeeld en mocht het de handen echt dichtknijpen dat de club via een vrije trap van Bruins vlak voor rust het rustsignaal met 1-1 bereikte. Timmer was de grote man bij Feyenoord.

Na rust stond er opeens een ander elftal. De ploeg knokte voor alles wat het had en kreeg kansen. Makaay en De Cler zetten de ploeg op een veilige marge van 3-1, waar ook andere spelers, onder wie Sahin en Lucius in de beginfase van de tweede helft grote kansen kregen.

Van Bronckhorst mist Groningen wegens schorsing
Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst zal aanstaande zondag ontbreken bij Feyenoord wegens een schorsing. Tegen FC Twente liep hij tegen zijn vijfde gele kaart aan, waardoor hij automatisch een wedstrijd schorsing krijgt voor het volgende duel.

De Cler scoort eerste doelpunt voor Feyenoord

Tim de Cler was voorop hoogst onzeker vanwege liesklachten. Hij kon echter spelen en maakte zelfs het derde doelpunt van Feyenoord. Nadat hij zelf op de linkerflank een speler voorbijging sneed hij naar binnen en schoot hij na aarzelend optreden van Sander Boschker in de korte hoek binnen. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord. De Cler gaf aan zijn lies wel weer wat te voelen nu, maar dat zo'n doelpunt veel vergoedt.

Blessure voor Luigi Bruins

Luigi Bruins viel in de tweede helft geblesseerd uit. De middenvelder leek zich te verstappen en leek behoorlijk geblesseerd. Hij werd vervangen door Nicky Hofs.

Van Marwijk: dit kan de ommekeer zijn

Bert van Marwijk liet na afloop weten dat de zege tegen FC Twente heel belangrijk kan blijken dit seizoen. 'Een zwaluw maakt nog geen zomer. Maar dit kan de ommekeer zijn voor Feyenoord. Dit is zeker een opluchting. We misten hoe moeilijk het zou kunnen worden. En we hebben nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de ploeg. Als we verloren hadden, had het moeilijk kunnen worden. We zitten in een moeilijke fase. Dat kan gebeuren. Dan moet je zorgen dat je overleeft en de schade beperkt. Maar dat kan natuurlijk niet te lang duren. Dit kan het zelfvertrouwen geven om weer in vorm te komen.'

Van Marwijk: 1-1 was breekpunt in de wedstrijd

Volgens Bert van Marwijk was de gelijkmaker van Feyenoord het breekpunt in de wedstrijd. 'Vanaf dat moment gebeurde er iets in onze ploeg. Momenten zijn vaak beslissend in de wedstrijd. Dat kan een actie zijn of een harde overtreding. In dit geval was het een goal. Je zag dat direct last van onze schouders viel. In een keer zag je het oude Feyenoord.'

'het probleem was in de eerste helft dat beide ploegen in dezelfde organisatie speelden. Wij wilden FC Twente niet laten voetballen. In het begin lukte dat nog wel, maar op een gegeven moment maakten we de fout om verkeerd over te nemen op het middenveld. Na de 1-1 ging dat beter. Toen werd eigenlijk alles beter. In de tweede helft hebben we prima gespeeld en kregen 5 a 6 opgelegde kansen.'

'80 Douglas voor Wielaert

Coens place: 48 foto's Feyenoord - Fc TwenteFeyenoordvanalleswat.com: Feyenoord - FC Twente 3-1 na super 2e helft
Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint van Twentefr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - FC TwenteEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Twente online
Feyenoordfoto.nl: Feyenoord verslaat FC Twentefeyenoordrotterdam.net: Fotos Feyenoord - Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 JeroenDG  7 3-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.