30 november 2006
-
Europa League
-

Het UEFA Cup duel tussen Nancy en Feyenoord is in de tweede helft bij een 3-0 stand langdurig gestaakt. Na langdurige ongeregeldheden op de tribune is uiteindelijk door de politie traangas gebruikt. Dat vormde een te grote belemmering om nog door te kunnen voetballen. De scheidsrechter besloot vervolgens de wedstrijd te staken. Aanvankelijk werd gemeld dat het duel definitief gestaakt was. Alle Fransen verlieten daarna het stadion. Met nog alleen de Feyenoord fans besloot de scheidsrechter alsnog terug te keren en de laatste minuten uit te spelen.

Feyenoord komt er niet aan te pas tegen Nancy

Los van alle ongeregeldheden speelde Feyenoord eigenlijk een kansloze wedstrijd tegen Nancy. De ploeg kwam tekort en kon nauwelijks een kans afdwingen. Goals van Puygrenier, Zerka en een eigen doelpunt van Bahia zorgde voor de logische 3-0 nederlaag. Ook de verrassing met Van Hooijdonk voorin naast Charisteas kon de Fransen niet in de problemen brengen.

Royston Drenthe moets na een uur spelen van het veld, doordat hij zijn tweede gele kaart en dus rood ontving. Met tien man mocht Feyenoord na de hervatting nog een penalty nemen. In een leeg stadion miste Pierre van Hooijdonk echter.

Feyenoord vierde, moet winnen van Wisla in laatste duel

Feyenoord staat na de nederlaag in Nancy vierde in de poule. Wisla Krakau, dat van Basel won, ging over Feyenoord heen. Feyenoord zal nu in het slotduel tegen Wisla Krakau, moeten winnen, als dat nog doorgaat, om derde te worden en zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Bizarre hervatting levert Feyenoord nog sprankje hoop op

In een onwezenlijke sfeer werd het duel alsnog uitgespeeld, nadat eerst gemeld was dat het duel definitief gestaakt was. In een leeg stadion met alleen de Feyenoord vakken nog gevuld werden de laatste 10 minuten bij een 3-0 stand nog afgemaakt.

De hervatting was onwerkelijk, maar geeft juist Feyenoord nog een sprankje hoop. Indien het duel definitief gestaakt werd, rest de UEFA weinig anders dan Feyenoord uit de poule te nemen. Met de einduitslag op het wedstrijdformulier dient de UEFA nu een standpunt in te gaan nemen over het gebeuren.

Uitslag: 3-0 (2-0)

1-0 S?bastien Puygrenier ('23)
2-0 Eigen doelpunt ('41)
3-0 Moncef Zerka ('66)

Opmerkelijk: Wedstrijd in de tweede helft gestaakt. ('43) eigen doelpunt Bahia ('80) Van Hooijdonk mist penalty

Feyenoordfoto.nl: 47 foto's uit NancyCoens place: De gifbeker moet leeg
Fr-Fotopage.tk: Nederlaag in NancyEgo2.nl: Fotoreportage AS Nancy - Feyenoord (5 pagina's!) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 sanderk  6 3-0 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.