Feyenoord verliest in Eindhoven: 2-1

17 september 2006
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd om een goed resultaat weg te halen in Eindhoven. De Rotterdammers gingen met 2-1 onderuit. De Guzman maakte op slag van rust de 2-1 voor de Rotterdammers.

Feyenoord kwam al snel op achterstand door een doelpunt van Farfan. Timmer schatte zijn vrije trap verkeerd in en ging daardoor te laat haar de hoek. Daarna liet PSV Feyenoord van achteruit opbouwen. Feyenoord kon voorin te weinig doen met dat balbezit. Na de 2-0 van Alex leek de wedstrijd gespeeld. PSV kon als het aanzette te makkelijk door de verdediging van Feyenoord lopen. Een goal van de Eindhovenaren werd nog discutabel afgekeurd vanwege buitenspel. Een inzet van De Guzman op slag van rust bracht de hoop van Feyenoord terug.

In de tweede helft duurde het lang voordat Feyenoord een kans kon creeren. Daardoor bleef het lang 2-1. In de slotfase werd een doelpunt van Feyenoord onterecht afgekeurd door scheidsrechter Vink. Gomes ging onder een corner door, hetgeen onterecht door Vink werd beoordeeld door een overtreding. Even later dacht Feyenoord nog aanspraak te kunnen maken op een penalty, die zou het echter niet krijgen.

[later meer]

Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord met 4 uit 4 twaalfde op ranglijst

Na de nederlaag tegen PSV staat Feyenoord met vier punten uit vier duels op een twaalfde plaats op de ranglijst. De ploeg zal hard moeten werken de komende tijd om weer terug te keren in de hoogste regionen.

Charisteas moest al snel weer vervangen worden

Tegen de verwachting in startte Angelos Charisteas toch tegen PSV. Dat bleek echter een misrekening. Hij bleek niet voldoende fit en moest na 22 minuten al vervangen worden door Pierre van Hooijdonk.

Feyenoord boos op Vink

Bij Feyenoord was iedereen boos op scheidsrechter Vink die in de slotfase voorkwam dat Feyenoord nog een gelijkspel uit het vuur zou slepen. Eerst keurde de arbiter in de 88ste minuut een doelpunt van De Guzman af vanwege een overtreding op Gomes. De PSV keeper was echter zelf gestruikeld over een ploeggenoot. Vlak daarna trok Vink weer de aandacht toen hij geen penalty wilde geven aan Feyenoord toen Alex Boussabon de weg belette naar de goal.

Koeman: ik moet deze ploeg vertrouwen geven

Erwin Koeman vond dat zijn ploeg in de tweede helft een gelijkspel verdiend had, zo gaf hij aan op AD.nl. Hij put daar de nodige lichtpuntjes uit. "We zijn niet dood, maar leven. We zitten in een moeilijke fase. Dat weten we en daar moeten we oplossingen voor vinden. Ik moet deze groep het vertrouwen geven. Er is op dit moment te weinig stabiliteit in het team. Daar moeten we hard aan werken."

Na Boussabon ook nieuw leven voor Saidi

Net als Boussabon is ook Saidi weer opgestaan en kan ook hij rekenen op een nieuwe kans van Erwin Koeman. Slechts twee weken na de sluiting van de transfermarkt, waarbij Feyenoord hen beide trachtte te verkopen is het tweetal weer nadrukkelijk in beeld bij Erwin Koeman. Boussabon leek alleen vanwege het feit dat hij niet volledig fit was niet te starten tegen PSV. En Saidi mocht opeens weer starten vanwege de blessure van Ron Vlaar. Ze deden dat beiden naar behoren.

Vink: ik floot voor duwen Kolkka

Scheidsrechter Vink liet na afloop voor Langs de Lijn weten dat hij floot voor duwen van Kolkka en niet voor het struikelen van Gomes die even later over de hielen van Salcido struikelde. Op de beelden was het duwen niet goed terug te zien, zo liet ook Vink weten. Wel stond hij strak tegen zijn tegenstander.

Na het zien van de beelden blijft Vink bij zijn beslissing om Feyenoord in de slotfase geen penalty te geven. 'Gelijktijdig maakten Alex en Boussabon de overtreding. Daarom besluit ik niets te doen. Achteraf blijf ik daarbij.' Vink liet verder weten achteraf te twijfelen over het niet toekennen van de penalty aan PSV. Voor het gevoel van Vink was het geen bewuste overtreding van Saidi in duel met Aissati. "Als ik heel eerlijk ben zou het een strafschop kunnen zijn na het zien van de beelden. Maar als ik mijn positie terugzie, dan is vanuit die positie de keuze een logische.'

'77 Addo voor Farf?n

Feyenoordfoto.nl: Meer strijd maar weer geen punten!Fr-Fotopage.tk: Feyenoord knokt welEgo2.nl: Feyenoord verdiende de 2-2
Coenb: Fotoverslag PSV-Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 gertvandentop  6 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.