14 september 2006
-
Europa League
-

Feyenoord heeft in Sofia een Europees gezien goede uitslag behaald tegen Lokomotiv Sofia. Feyenoord speelde met 2-2 gelijk. Daarmee heeft de ploeg zich een goede uitgangspositie verworven voor de return. In De Kuip heeft Feyenoord aan een klein gelijkspel (0-0 en 1-1) voldoende voor kwalificatie voor de groepsronde. Bij 2-2 volgt er een verlenging. Uiteraard is ook elke zege voldoende voor kwalificatie.

Feyenoord komt met de schrik vrij na 2-0 achterstand

In Sofia kwam Feyenoord met de schrik vrij. Via de eerste twee kansen van de Bulgaren kwam Lokomotiv Sofia op een 2-0 voorsprong, binnen een half uur spelen. Daarna moest Feyenoord hopen om nog terug te keren in de wedstrijd. Dat lukte via een actie van Charisteas die een penalty versierde. Het was opnieuw Lucius die de penalty benutte in blessuretijd van de eerste helft. Na een uur spelen kwam Feyenoord zelfs op 2-2 toen Greene een corner binnenkopte. Aan het slot van de wedstrijd zetten de Bulgaren Feyenoord de duimschroeven aan en drongen ze aan op een nieuwe treffer. Zover kwam het gelukkig niet, waardoor Feyenoord het gelijkspel uit het vuur kon slepen.

Charisteas en Boussabon vallen geblesseerd uit

De spitsen Charisteas en Boussabon zijn beide geblesseerd uitgevallen. Boussabon was juist in de tweede helft ingevallen na een uur spelen. 18 minuten later moest hij er noodgedwongen alweer uit. De ernst van beide blessures is op dit moment nog onbekend.

Bulgaren boos op 'arrogante' Koeman

Tijdens de persconferentie richtte Bulgaarse ontevredenheid op Erwin Koeman. Juist hem werd onder andere arrogantie verweten, wat bij Nederlandse media tot enige hilariteit leidde. Volgens Koeman werd hem onder andere verweten dat hij zijn ploeg vijf minuten liet doorspelen in blessuretijd. "Dat is niet erg, ik lig er niet wakker van" aldus Koeman.

Koeman: wij moeten hier van winnen thuis

Koeman was uiteraard blij met het gelijkspel. "2-2 is natuurlijk goed. Alleen kijk ik verder. Het moet technisch en tactisch beter. We kunnen en moeten veel beter. Het positieve is dat je na een 2-0 achterstand op 2-2 terugkomt. Het waren hele belangrijke goals van Lucius en Greene op hele belangrijke momenten. Die hadden we ook hard nodig. In balbezit waren we te onrustig en niet zeker genoeg. Daardoor gaven we hen toch weer de gelegenheid om te voetballen."

"Wij moeten dit absoluut afmaken. Ik denk niet dat we van hen gaan verliezen. Natuurlijk zijn er altijd stunts mogelijk in het voetbal, maar wij moeten hier thuis van winnen."

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord gelijk tegen Sofia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 BAKKERT  5 2-2 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.