Kuyt redt Feyenoord in laatste minuut: 1-2 tegen NEC

8 februari 2006
-
-

Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd uit bij NEC met 1-2 gewonnen. lange tijd leek het er naar uit te zien dat Feyenoord opnieuw na een goede wedstrijd het duel erna puntverlies zou lijden. Pas zeven minuten voor tijd kwam Feyenoord op 1-1 via een eigen doelpunt van Wisgerhof in een scrimmage. In de 90ste minuut kwam Feyenoord in een alles-of-niets poging met alle mogelijke spitsen in het veld op de 1-2. Het was weer 'club-icoon' Kuyt die het duel besliste.

NEC begon twee keer zeer aggressief, zowel in de eerste als in de tweede helft. Feyenoord had het daar aanvankelijk moeilijk mee en had geruime tijd nodig om het heft in handen te nemen. Toen het dat had na de achterstand in de tweede helft ging Feyenoord los en speelde het massaal op de aanval. Dat leverde een reeks kansen en uiteindelijk de beloning in de zege op.

Lees het live-verslag via de link hieronder naar het scorebord.

Alle topclubs winnen hun duels

Feyenoord blijft na de nipte zege tegen NEC op de tweede plaats op de ranglijst. Net als Feyenoord wisten ook PSV en AZ hun wedstrijd gewoon te winnen.

Ranglijst:
1. PSV 23 57 47-15
2. Feyenoord 23 54 59-22
3. AZ 23 52 60-21

Kuyt: hopelijk is dit een goede les

Dirk Kuyt sprak na afloop voor radio 1 over een lekkere overwinning. 'Dat is een heerlijk gevoel. Eindelijk hebben we eens een keer het geluk aan onze zijde. Zonder geluk vaart niemand wel.'

'We hebben niet goed genoeg gespeeld. Blijkbaar hebben we moeite om de focus vast te houden. Hopelijk is dit een hele goede les voor ons. Ondanks de vorm die we niet hebebn kunnen vasthouden van afgelopen weekend, hebben we tot de allerlaatste minuut geknokt. Dan zie je wat je kan bewerkstelligen. Elke wedstrijd is voor ons nu een finale.'

'87 Grot voor Niedzielan

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint onverdiend van NECFeyenoordfoto.nl: Heerlijke winstEgo2.nl: Fotoreportage NEC - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 srb  7 1-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.