Feyenoord blijft op 0-0 steken

25 februari 1934
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd om de tweede plaats vast in handen te nemen. Thuis tegen Vitesse kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

De wedstrijd had al snel beslist kunnen worden. Na een minuut of vier haalde Wapenaar Kalou in het strafschopgebied neer. Luinge spaarde Vitesse en Wapenaar.

Feyenoord deed het in het vervolg heel behoorlijk. Het was een spannende wedstrijd, waarin Feyenoord het betere van het spel had in De Kuip. Diezelfde Wapenaar zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd door diverse reddingen. Kalou trof ook nog een keer de paal.

Aan de andere kant was ook Vitesse met regelmaat gevaarlijk. Daardoor bleef het duel tot het einde toe zeer spannend.

Ploeg profiteert niet van puntverlies AZ en Ajax

Feyenoord blijft op een derde plaats na de 0-0 tegen Vitesse. De ploeg profiteert daarmee niet van het gelijkspel van AZ thuis tegen Heracles (door een doelpunt in blessuretijd van keeper Pieckenhagen). Op doelsaldo staat AZ nog steeds boven Feyenoord. De achterstand op PSV is nu opgelopen tot drie punten. Feyenoord liep slechts een puntje uit op Ajax dat verloor van NEC (1-0).

Feyenoord voelt zich benadeeld door onthouden penalty

Al na een paar minuten had Feyenoord op voorsprong kunnen staan tegen Vitesse. Kalou ging het strafschopgebied binnen en werd onderuitgehaald door keeper Wapenaar. Scheidsrechter Luinge weigerde tot frustratie van Feyenoordzijde te fluiten voor een vroege penalty en een kaart voor de Vitesse-keeper.

Feyenoord laat het bij evenaring clubrecord

Feyenoord heeft na 26 duels weer een keer gelijkgespeeld. Dat betekent een evenaring van het eigen clubrecord van duels zonder gelijkspel. Door het gelijkspel tegen Vitesse is het record niet verbroken.

Koeman: dit was Feyenoords beste wedstrijd dit seizoen

Op de officiele website van Feyenoord meldt Feyenoord coach Erwin Koeman dat het duel tegen Vitesse de beste wedstrijd onder zijn leiding was in zijn ogen: ?We hebben negentig minuten geconcentreerd, verzorgd en fel gespeeld. Dit was ons beste optreden tot dusver, maar we pakken uiteindelijk maar een punt.'

Luinge: ik had een penalty moeten geven

Voor de camera's van Talpa gaf scheidsrechter Roelof Luinge zijn fout toe. Hij gaf aan dat hij een penalty had moeten geven toen Wapenaar Kalou onderuit haalde. Volgens Luinge dacht hij tijdens de wedstrijd te zien dat Wapenaar Kalou niet raakte bij diens val. Geconfronteerd met de beelden gaf hij toe dat het wel een penalty had moeten zijn.

Uitslag: 0-0 (0-0)

Luinge
40.000 toeschouwers

Vitesse: Yakubu
Feyenoord: Andre Bahia
Vitesse: Vreven

Patrick Lodewijks, Alexander ?stlund, Serginho Greene, Andre Bahia, Ferne Snoyl ('82 Pascal Bosschaart), Hossam Ghali ('83 Ali Boussabon), Patrick Paauwe, De Guzman, Romeo Castelen, Dirk Kuyt, Salomon Kalou

Opstelling Vitesse

Wapenaar, Vreven, Knol, Dingsdag, Swerts, Van der Schaaf, Yakubu, Janssen, Hersi ('89 Frankel), Amoah, De Mul ('65 Benson)

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord - Vitesse 0-0Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-VitesseFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.