Feyenoord niet verder dan gelijkspel in Limburg; 1-1 tegen Roda JC

19 oktober 2003
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag in de competitie opnieuw puntverlies opgelopen. Tegen Roda JC werd het in Kerkrade 1-1. Fyeneoord had het beste van het spel maar kon dat niet in een overwinning omzetten.

Feyenoord speelde een goede eerste helft. Het had de wedstrijd grotendeels onder controle in Kerkrade. Na 3 minuten kwam de ploeg al op voorsprong. Na een voorzet van rechts schoot Kuyt een bal met een schuiver door de benen van een verdediger van Roda JC die op de doellijn stond. 10 minuten voor rust kwam Roda JC op gelijke hoogte via een doelpunt van invaller Sergio na een assist van Kone. Van Marwijk gaf toch weer de voorkeur aan Van Persie boven Lurling. Vlak voor rust greep hij alsnog in en bracht hij Lurling in het veld. Ono kreeg op slag van rust de kans op de 1-2, hij schoot echter teleurstellend over.

Na de goal werd het een moeizamer duel voor Feyenoord. Waar het eerst de controle had, zag Roda JC nu ook zijn kansen. De grootste kansen in de slotfase waren opnieuw voor Feyenoord. Met name Lurling had de 1-2 op zijn schoen, maar dit keer scoorde hij niet.

Een gelijkspel uit bij Roda JC is zeker geen schande. het spel van de Rotterdammers was daarbij beter dan de laatste weken. Maar opnieuw puntverlies zal de ploeg pijn doen.

Achterstand op concurrenten groeit

Waar Feyenoord niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, wisten Ajax en PSV hun thuiswedstrijd te winnen (Ajax 5-1 tegen Volendam, PSV 2-0 tegen Heerenveen). Daarmee loopt de achterstand van Feyenoord met twee punten op. Ajax heeft nu zeven punten voorsprong, PSV vijf punten. Feyenoord blijft wel op een vijfde plats, het liep door het gelijke spel een punt in op nummer vier Heerenveen.

Uitslag: 1-1 (1-1)

0-1 Dirk Kuyt ('3)
1-1 Sergio ('35)
Luinge
0 toeschouwers

Kaarten: -

Edwin Zoetebier, Gill Swerts, Peter van den Berg, Patrick Paauwe, Ferne Snoyl, Jorge Acu?a, Alfred Schreuder, Shinji Ono, Robin van Persie ('41 Anthony Lurling), Thomas Buffel ('41 Danko Lazovic), Dirk Kuyt

Opstelling Roda JC

Kujovic, Sonkaya, Senden, Luijpers ('20 Sergio), Filipovic ('77 Rudge), Vicelich, Vandenbroeck, Van Dessel, Sonko, Anastasiou, Kone ('87 Cristiano)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.