Transparent
Inloggen
Sluiten

Historisch besef: De Peter Houtman Index

19 februari 2005 21:54

Verslaggever: Steven

Dirk Kuyt staat na 21 wedstrijden op 19 doelpunten. Een doelpunt zondag tegen FC Utrecht en hij heeft het totaal van zijn debuutjaar reeds ge?venaard. Tijd om verder te kijken. Er zijn sinds de legendarische Ove Kindvall vele artikelen gewijd aan Feyenoord en het zogenaamde spitsenprobleem van de club. Sinds Pierre van Hooijdonk en zijn opvolger Kuyt is de discussie verstomd. En verschoven naar de achterhoede.
Maar goed.

Toch slaagt ook Pierre er niet in de magische grens van dertig doelpunten te slechten.
De enige spits na Ove Kindvall die dat lukt, is Peter Houtman. Ruim twintig jaar geleden maakt hij 30 doelpunten in het team dat Feyenoord na een aantal magere jaren weer aanzien geeft, maar net geen kampioen wordt. Houtman is geen technicus, maar beheerst de kunst van het koppen als geen ander. In beide benen schuilt een verwoestend schot. Met Feyenoord heeft hij een haatliefde verhouding. Meerdere malen scheiden hun wegen en vertrekt de spits naar FC Groningen (zijn tweede liefde) of Club Brugge. Altijd keert de spits terug. Nadat hij zijn carri?re heeft afgebouwd bij Sparta en Excelsior definitief, als stadionspeaker.

In die rol kondigt hij nu de doelpunten aan van Dirk Kuyt, de spits die op jacht is naar de grens van dertig doelpunten en misschien wel meer. Voorlopig richten we ons op het eerste. Daarom is de Peter Houtman Index samengesteld. Hiermee kan worden bepaald of Kuyt op koers ligt. Vooralsnog zeer zeker:

Seizoen 82/83 : Peter Houtman na 21 duels : 17 doelpunten
Seizoen 04/05 : Dirk Kuyt na 21 duels : 19 doelpunten

Indien de doelpunten van Dirk Kuyt daar aanleiding toegeven zal de index worden aangepast aan de status die op dat moment bij Dirk past. Bijvoorbeeld de Ove Kindvall Index of, maar dan moet hij wel heel veel gaan scoren de Coen Dillen Index. Dillen is nog altijd topscorer van Nederland met 43 doelpunten in ??n seizoen.




Tags

houtman kuyt kindvall ove dillen historisch achterhoede afgebouwd beheerst brugge carri debuutjaar excelsior groningen haatliefde hooijdonk koers kunst liefde magere magische malen nederland schuilt slechten sparta spitsenprobleem stadionspeaker technicus topscorer utrecht venaard verhouding verschoven verstomd verwoestend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall eredivisie gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot ueda willykment woerts yoda