Transparent
Inloggen
Sluiten

Beslissing over nieuw stadion in Waalhaven in 2005; plannen voor 'cabrio-dak'

21 februari 2004 11:37

Verslaggever: K

Stadiondirecteur Van Merwijk van De Kuip laat in BN De Stem weten dat er in 2005 een beslissing genomen zal worden over de komst van een nieuw stadion. Op dit moment vindt er een haalbaarheidsstudie plaats voor een te bouwen multifunctioneel stadion in de Waalhaven. In het complex zou dan ook de Ahoy op moeten gaan. Pas als de haalbaarheid in de Waalhaven niet doorgaat komt de regio rond het huidige stadion weer in de picture.

Belangrijkste volgens Van Merwijk is dat het een topvoetbalstadion moet worden en niet een tweede Arena.

"We willen wel een dak, maar dan een cabriodak. Of je zit met zijn allen droog als het buiten stormt, of je zit met zijn allen in het zonnetje. Geen dak dus met een postzegel boven de middenstip, waardoor een beetje licht naar binnen schijnt. We beseffen dat het karakter van De Kuip niet makkelijk te evenaren zal zijn."

"De Kuip is werkelijk uniek. Iedereen vindt het een echte voetbaltempel. Op het moment dat je een tweede Arena neerzet, ben je dat kwijt. De allergrootste uitdaging voor de architect is de sfeer en de emotie die er in het stadion zitten, het echte voetbalkarakter, in het nieuwe gebouw terug te laten komen. De specifieke kenmerken van De Kuip moeten er gewoon in terugkomen. De warmte, het dicht op het veld zitten. Als je op het veld loopt, moet je het idee hebben dat er een overweldigende hoeveelheid mensen boven op je lip zit te kijken naar het voetbal. En ik wil mensen zien, geen beton aan de binnenkant van het stadion."

Veel meer hierover in een uitgebreid interview in BN De Stem

Meer op
Tags

dak kuip waalhaven arena cabrio merwijk ahoy allergrootste architect beton binnenkant cabriodak droog gebouw haalbaarheid haalbaarheidsstudie hoeveelheid kenmerken lip middenstip multifunctioneel neerzet overweldigende picture postzegel stadiondirecteur stormt topvoetbalstadion voetbalkarakter voetbaltempel zonnetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.753 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane beelen bijlow diepgang eredivisie gimenez groningen hancko ivanusec kraaij kwestie lingr middenveldert milambo minteh paixao roma sauer slot sobat socrates stengs timber trauner ueda wellenreuther wieffer willykment yoda zerrouki