Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ondanks slechte wedstrijd naar halve finale KNVB Beker

1 maart 2023 21:51
Foto: Pro Shots

Feyenoord ondanks slechte wedstrijd naar halve finale KNVB Beker; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. In een moeizame wedstrijd wonnen de Rotterdammers met de kleinst mogelijke marge van sc Heerenveen: 0-1. Het winnende doelpunt viel tien minuten voor tijd en kwam op naam van Santiago Gimenez.

In de eerste helft speelde Feyenoord ondermaats. Vooral de aanvallend ingestelde spelers konden geen potten breken, waardoor Feyenoord nauwelijks tot een doelpoging kon komen. Het enige noemenswaardige feitje was een schot van Dilrosun, dat rakelings naast ging. Aan de andere kant was sc Heerenveen een stuk dreigender, vooral via Van Hooijdonk. De spits kreeg twee grote kansen, maar de eerste kopte hij over en de tweede verdween van dichtbij in het zijnet. De tamelijk saaie eerste helft bleef dan ook zonder doelpunten.

Ook na de pauze zouden grote kansen spaarzaam zijn. Feyenoord had het moeilijk met de hoge druk van sc Heerenveen en kwam daarom minder aan aanvallen toe dan normaal. De eerste kans was dan ook pas in de 65e minuut, toen een kopbal van Hartman in de handen van Mous belandde. Voor sc Heerenveen was Nunnely gevaarlijk met een schot uit een corner, maar Wellenreuther kon zijn inzet pareren.

Halverwege de tweede helft bracht Slot met Danilo een extra spits. Hij kwam in het veld voor de teleurstellende Dilrosun. Ook Kasanwirjo kwam in de ploeg voor Pedersen. Feyenoord kreeg gaandeweg de tweede helft iets meer aanvalsdrang en kwam meerdere keren voor de goal van Mous. Zo was Hartman opnieuw dichtbij een doelpunt, maar hij stuitte op de benen van de doelman. Tien minuten voor tijd viel dan toch de 0-1. Na een prachtige aanval via Jahanbakhsh en Danilo door het hart van de Friese verdediging, kon Gimenez uiteindelijk de 0-1 laten noteren. Vlak voor tijd kwam Trauner nog in het veld als extra slot op de deur. Feyenoord gaf geen kansen meer weg en wist zich na een uiterst matige wedstrijd alsnog te plaatsen voor de halve finale van de KNVB Beker.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Om 20:00 uur is FC Groningen te gast in De Kuip.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen knvb danilo dilrosun gimenez hartman mous slot aanvalsdrang doelpoging dreigender friese gaandeweg groningen hooijdonk jahanbakhsh kasanwirjo kleinst kuip noemenswaardige noteren nunnely ondermaats pareren pauze pedersen potten rakelings saaie santiago spaarzaam stuitte trauner wellenreuther zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda