Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Groningen bezig aan dramatisch seizoen

13 januari 2023 16:38

Voor Feyenoord wacht zondagmiddag een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Trots van het Noorden kent tot nu toe een dramatisch seizoen en verkeert in degradatienood. Hoofdtrainer Frank Wormuth werd daardoor na vier maanden al ontslagen, maar de resultaten werden niet beter. Afgelopen week werd Groningen zelfs door Spakenburg uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker.

Feyenoord speelde al 43 keer eerder een competitiewedstrijd in Groningen en de balans is volledig in evenwicht. 14 keer werd gewonnen, terwijl ook 14 keer gelijk werd gespeeld. De overige 15 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. De grootste zege is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1992/1993 en 2016/2017.

Hoofdtrainer Dennis van der Ree komt zondag tegenover zijn oude ploeg te staan. Vorig seizoen was hij op voorspraak van Arne Slot als video-analist bij Feyenoord actief, maar vertrok afgelopen zomer als assistent-trainer naar Groningen. Na het ontslag van Wormuth werd Van der Ree uiteindelijk aangesteld als interim-trainer tot het einde van dit seizoen.




Tags

groningen ree wormuth arne degradatienood knvb slot spakenburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer